Военният министър Красимир Каракачанов използва петъчния парламентарен контрол, за да

...
Военният министър Красимир Каракачанов използва петъчния парламентарен контрол, за да
Коментари Харесай

Военният министър мисли да върне и строителните войски

Военният министър Красимир Каракачанов употребява петъчния парламентарен надзор, с цел да извести данъкоплатците за следващото си бомбастично начинание – възобновяване (под някаква форма) на строителните войски.

Каракачанов приветства концепцията на висшия функционер на Комунистическата партия на България и народен представител от групата на Българска социалистическа партия Александър Паунов, като изясни, че към този момент е разговорял по тематиката с районния министър Николай Нанков, който дава отговор за бившето Главно ръководство на строителните войски (ГУСВ).

Според Каракачанов все още обаче това не може да стане под формата на наборна работа, тъй като такава няма. Друг въпрос е, че връщането на наложителната казарма, бе едно от главните му предизборни обещания, което не срещна поддръжката на съдружните сътрудници на " патриотите " от ГЕРБ.

Каракачанов обаче счита за допустимо строителни войски да се възстановят под формата на обучителни центрове, които можело да бъдат даже под шапката на общественото министерство.

Според него строителните войски, в които караха службата си най-вече роми и други необразовани жители, са изпълнявали " обществена и благородна роля ".

" По този метод десетки хиляди младежи усвояваха и специалност, с която можеха да намерят реализация в цивилния живот. Да си изкарват препитанието по честен метод, а не като в този момент с кражби и обири, и да не помнят български език ", изясни Каракачанов.

Той отбрани концепцията за възобновяване на строителните войски с ефирен репортаж, от който се виждало, че " едни хора не могат да приказват български ".

" Лично считам, че концепцията е рационална, само че за това е належащо решение на Министерския съвет и средства... Така може да се интегрира една не дребна част от обществото, което научи че има права, само че не може да разбере, че има и отговорности. ", сподели Каракачанов.

В умозаключение той пое ангажимент да се опита да осъществя концепцията.

Откакто стана боен министър Каракачанов стартира серия хрумвания в сходен жанр. След като стана ясно, че наложителната казарма не се приема от ГЕРБ, той реши да я размени с доброволна казарма.

В нея щяло да се влиза по избор, а миналите ще имат преимущество при кандидатстване за работа в Министерство на вътрешните работи и МО.

Освен това министърът и вицепремиер разгласи, че готви и законови промени, които да разрешат включването на армията в защитата на публичния ред.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР