Военният кореспондент на КП Александър Коц - за поредното планирано

...
Военният кореспондент на КП Александър Коц - за поредното планирано
Коментари Харесай

Офицерите от ВСУ напускат позициите си, прехвърляйки задълженията си на сержанти и редници

Военният сътрудник на КП Александър Коц - за следващото " планувано оттегляне " на киевските командири.

Всъщност това не е първият сходен случай. Пленниците, които попадат в ръцете както на луганските, по този начин и на донецките войски, постоянно споделят едно и също: че не са видели и очите на командирите, че са били докарани на позициите си през нощта, не са им споделили къде се намират и са дали една единствена команда - да се държат и да не отстъпват нито крачка. В същото време от командните редици те виждат към себе си или сержантския състав, който замества офицерите заради отсъствието им, или от време на време даже малко по-опитни, професионални бойци /т.е., работещи по контракт/.

Къде са същинските командири-лидери? Вероятно в този момент в Украйна има огромен дефицит на фрагменти. Офицерите, които би трябвало да се образоват четири години, в този момент приключват доста по-рано и отиват във войските напълно зелени, неподготвени.

Разбираемо е, текучеството на фрагментите от украинската страна на фронта е доста интензивно (благодарение на работата на съюзническата артилерия, танкове и авиация). Затова в украинските окопи и към тях, с изключение на мобилизираните резервисти, командване на практика няма.

Има отдалечени канали за връзка, посредством която сержантите и редниците получават команди от офицерите, които са на безвредно разстояние. Те в действителност би трябвало да извършват тези команди, само че по предписание ориста на такива единици, ситуирани на предния край, е нежелана.

В най-хубавия случай те са хванати в плен от съюзническите сили, в най-лошия - остават да лежат вечно в земята. И по този начин беше в съвсем всички посоки, които видях през последните няколко месеца.

На линията Северодонецк-Лисичанск също нямаше офицери. Имаше огромни групи задгранични наемници, които имаха лична система на послушание, построена без разделяне на офицерски, сержантски и редови звания. Но виж кадровите елементи на украинската войска, бригадите, без значение дали десантно-щурмови, и мотострелкови, или мотопехотни, кой знае по каква причина се оправят без офицери на предната линия.

В същото време дефицитът на фрагменти е извънредно за офицерски длъжности. По отношение на живата мощ Украйна няма проблеми. Само оня ден Владимир Зеленски подписа следващата заповед - удължи военното състояние и мобилизацията в Украйна. Това може да се смята за началото на нова вълна на готовност. Коя е към този момент? Май петата поредна, в която се „ смила “ към този момент освен младото потомство на Украйна.

Сред тези, които Киев хвърля на фронта, има доста възрастни хора, такива на петдесет и даже малко повече. Тоест хора, които са били изтръгнати от нормалното си местообитание (независимо дали градско или селско), прекарани в най-хубавия случай през двуседмични курсове за образование (а пленниците признават, че по предписание те са лимитирани до три до пет дни), след което биват хвърлени в самия пъкъл. С тях запушват дупките, които са се образували в отбранителните рубежи по линията Северск-Артемовск. И има доста такива хора.

Заповедите от разстояние се получават, както нормално, по дронове (Украйна работи доста добре с тях), има наблюдателни постове на височините, които към момента не са завладяни от съюзническите сили, има отчети от същите сержанти, които са оставени за старши при бойците.

Но както демонстрира практиката, офицерите от по-висшите звена на ръководство, командирът на батальон или командирът на бригада не е наложително да бъдат на предната линия. Той е в аварийна контролна зала. И там благодарение на картата се пробва някак да разгърне защитата на поверената му околност.

Но измежду бойците няма офицери даже от равнище взвод или рота. За тях е наложително да са наоколо, при войските. Но не са. Ясно е, че ефрейтори и сержант може да бъде и пълководец на поделение, само че командирът на рота би трябвало да бъде най-малко лейтенант и старши лейтенант, а в този момент такива в украинската войска на практика няма - не стигат за всички сектори на фронта.

В специфичните сили, в силите за специфични интервенции - както бойни, по този начин и щурмуващи - това е офицерският корпус. Там всичко е наред със субординацията. Но виж за мобилизационната войска офицери няма.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР