Военният комисар от Хабаровския край Юрий Лайко е отстранен от

...
Военният комисар от Хабаровския край Юрий Лайко е отстранен от
Коментари Харесай

Върнаха половината от мобилизираните в Хабаровския край

Военният комисар от Хабаровския край Юрий Лайко е отхвърлен от служба. Това съобщи губернаторът на района Михаил Дегтярев, заяви Медуза.ио.

" За 10 дни повиквателни получиха и се явиха няколко хиляди души и към половината върнахме вкъщи, защото не подхождат на критерии за постъпване на военна работа... Това по никакъв метод няма да се отрази на осъществяването на дилемите, които сложи пред нас президентът ", сподели Дегтярев.

По-рано Дегтярев съобщи, че самият той " на драго сърце " би отишъл да води война в Украйна, само че не може, защото е губернатор. 

Мобилизацията в Русия стартира на 21 септември. Министерството на защитата съобщи, че ще призове от запаса към 300 хиляди души. Източник на " Медуза.ио ", непосредствен до едно от федералните министерства, твърди, че в границите на мобилизацията в Русия в армията ще бъдат призовани 1,2 млн. души. От Кремъл отхвърлиха информацията. 

От министерството на защитата на РФ настояват, че под " частична готовност " ще попаднат единствено тези, които по-рано са служили, имат военна компетентност и военен опит. В съветските райони обаче постоянно се появяват сведения за изпратени призовки на хора, които не подхождат на оповестените критерии. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР