Военният генерален прокурор на международно признатото либийско правителство на националното

...
Военният генерален прокурор на международно признатото либийско правителство на националното
Коментари Харесай

Либийското правителство спря сътрудничеството с Франция и поиска да задържи Хафтар

Военният общоприет прокурор на интернационално приетото либийско държавно управление на националното единодушие (НС) издаде заповед за задържане на маршал Халифа Хафтар, който стартира нахлуване към столицата Триполи, съобщи " Франс прес ".

Прокурорът е наредил да бъдат арестувани Хафтар и шестима негови офицери по обвиняване в нанасяне на въздушни удари по цивилни квартали и обекти.

На 11 април Либийската национална войска на маршал Хафтар издаде заповеди за задържане на премиера на ПНС Файез ас Сарадж и някои представители на държавното управление му, напомня Агенция Франс Прес. Вътрешното министерство на ПНС упрекна Франция, че поддържа Хафтар и съобщи, че ще приключи съдействието си с Париж, съобщи " Ройтерс ".

Прекратява се всякакво съдействие с Франция по двустранни съглашения в сигурността, се споделя в изказване на министерството.

Франция съобщи, че поддържа ПНС в Триполи. " Както към този момент сме заявявали няколко пъти, Франция поддържа законното държавно управление на премиера Сарадж и посредничеството на Организация на обединените нации за политическо решение в Либия, което включва всички ангажирани страни. Легитимният събеседник на президента (Еманюел Макрон) е министър председателят Сарадж, с който президентът беседва през днешния ден, с цел да удостовери поддръжката си ", сподели представител на френското президентство. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР