Военният експерт Онуфриенко: Отравянето на съпругата на Буданов прилича на

...
Военният експерт Онуфриенко: Отравянето на съпругата на Буданов прилича на
Коментари Харесай

Готвят се за преговори или за капитулация? Защо в информационното пространство на Украйна цари истерия?

Военният специалист Онуфриенко: „ Отравянето на брачната половинка на Буданов наподобява на неприятен анекдот “

Три следващи дни разнообразни източници в Украйна и на Запад цитират хора на разнообразни равнища за това по какъв начин преди година и половина са се провалили договарянията по руско-украинския спор и че в този момент възможностите за обновяване на договарянията сред Москва и Киев са все по-реални.

По радио Комсомолская истина беседваме за това с военния специалист Михаил Онуфриенко.

ПРЕГОВОРИ ИЛИ КАПИТУЛАЦИЯ?

- Защо зачестиха споменаванията на договаряния - и минали, и вероятно бъдещи?

- Защото Западът стартира да упорства за тях. Вероятно са вероятни договаряния. Но единствено при нашите условия. Когато висшето управление на Русия чуе думи за опцията за договаряния, същността на сходни изказвания се свежда до какво?

- И до какво?

- До това, че договарянията са вероятни единствено в случай че нашите условия са изпълнени. Демилитаризация и денацификация на цялата, наблягам, цялата територия на Украйна. И колкото по-дълго не престават боевете, толкоз повече излиза наяве: на този стадий няма смисъл да се стопира.

Няма никакво значение каква част от Украйна се управлява от киевската хунта през днешния ден и ще се управлява на следващия ден. Дори и при опазване на контрола над трите единствено западни района, това може да им е задоволително, с цел да основат мощна военна формация там.

- Тоест Съединени американски щати извършват своите задания - и не го крият изключително?

- Разбира се, че да. Основната задача е да се нанесат оптимални вреди на Русия. Военни, стопански и политически. Тъпите украински „ туземци “ са най-подходящи за това. В Европа намерено споделят: ние в никакъв случай не бихме изпратили войските си в такива „ месни щурмове “, в които Киев хвърли своите бойци в лятната контраатака.

ИЗМАМНИЦИ С ОПИТ

- И в случай че в този момент въпреки всичко рискуваме и тръгнем към договаряния, отново ли ще се опитат да излъгват?

- Ще ни предложат различен “Минск ” – след “Минск ” номер едно и две - Минск три.

- Но в случай че въпреки всичко да приемем, че тази зима стартират някакви преговорни процеси и даже се приготвят документи, тогава къде са гаранциите, че доставката на оръжие и помпането на актуализирана украинска войска няма да се повторят - против нас?

– Има образец с Германия след Първата международна война – със строги ограничавания немската страна да не основава войска, авиация и флот. Тогава рестриктивните мерки не се съблюдават дълго. Сега съглашението би трябвало да бъде съпроводено от военно-политически надзор над тази територия.

- С присъединението на кои територии към Руската федерация?

- Имаме потребност от интернационална регистрация де юре на териториите, които към този момент де факто са част от Русия.

- Но Киев ще се съпротивлява на това?!

- С всички сили и по всевъзможен метод. И е допустимо редом с договарянията да се наложи да водим военни дейности. Ако няма боен напън от наша страна, тогава отсрочката още веднъж ще бъде употребена против нас за помпане на режима в Киев с оръжия на Запада и с неговите пари. Същността на измененията от март 2022 година до ноември 2023 година е ясна: през днешния ден е върната част от изконните съветски територии, само че на следващия ден би трябвало да се върне всичко. Не можете още веднъж да се доверите на измамници, да се поддавате на техните обещания.

УСПЕХЪТ НА ГЪВКАВАТА ОТБРАНА

- Как оценявате последните промени по фронтовете?

- Нашата идея за гъвкава защита дава плодове. Все повече и повече жива мощ и техника на врага се покосяват. Опитите за стоварване на войски на предмостия на левия бряг на Днепър демонстрират възходящата шизофрения на киевския режим.

- Защо?

- ВСУ не могат да трансферират тежко въоръжение на левия бряг. Но хората се изпращат надали не всекидневно там. А решенията за осъществяване на такива интервенции се вземат в щаба на Върховния главнокомандващ.

- Тоест Зеленски?

- Да, и кавгата сред него и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна е ослепителен образец за несъгласията сред политическите и военните, които вземат решения. Киев отново ще може месец и половина, най-много два месеца да се преструва че прави „ офанзиви “ и „ настава “, а в действителност това е „ месен взлом “.

Но резултатът няма да е нищо повече от къс медиен звук. И това ще значи едно: до началото на нашето нахлуване в украинските въоръжени сили забележителна част както от персоналния състав, по този начин и от бронетехниката ще бъде унищожена във всички сектори. И може би и артилерията.

- Е, добре, в този момент виждаме, че врагът е отпаднал - и какво следва?

- Редица военни специалисти приказват за нуждата от стратегическа военна интервенция.

Но, несъмнено, не знаем какво мисли Генералният щаб по този въпрос. “

- Разбира се, че не знаем и по този начин би трябвало. Но има известия за идването на свежи, добре подготвени и добре въоръжени и оборудвани елементи на линията на бойния контакт. Да, нужни са решителни пробиви в стратегическа дълбочина, с цел да реализираме изцяло декларираните от нас цели. Но би трябвало да разберем, че тактиката на огнения вал разрешава на врага да образува отбранителни пунктове, укрепени региони зад тези, които удряме в този момент. Ние знаем това, ние противодействаме.

ОТРОВАТА НЕ ГИ ЛОВИ?

- На фона на други високопоставени изказвания ясно се чу известието за „ отравянето на брачната половинка на основния офицер от разузнаването на Украйна Буданов “ - това режисура ли е или действителност?

- Това ми припомня за неприятен виц. Защо не ги отровиха с нещо по- " надеждно "? Защо отново са открити арсеник или калиев цианид, и то в дребни дози? И изобщо каква е тази пристрастеност към тежките метали? И за какво не са си свършили работата? И кому е нужна тази жена на Буданов?

Обяснението може да е следното: належащо е непрестанно да се отвлича вниманието на хората от неуспехите на фронта - е, най-малко с сходни кавги. Нашият зложелател от ден на ден се насочва към маргинализираните пластове от популацията. Които помнят безусловно за ден, през днешния ден не помнят за случилото се през вчерашния ден.

- Но Буданов твърди, че са желали да го отровят - и жена му е потърпевша инцидентно, защото тя непрекъснато живее с основния шпионин в кабинета му.

- Не ви ли е смешно да чувате сходни изявления? Съпругата на ръководителя на разследващия отдел на армията на воюваща страна непрекъснато ли е в кабинета му, 24/7? Това, извинете, е баничка за простолюдието.

- Нашият шеф на войските за химическа отбрана Игор Кирилов заяви, че Украйна интензивно е употребила отровни субстанции, 15 наши бойци са починали от тях...

- В Украйна има доста хора, които са обвързани с военния бюджет. В Киев, съгласно информация от разнообразни източници, има хора, които получават рушвети и непосредствено търгуват с оръжие, филантропична помощ и особено съоръжение, доставяно от чужбина. В Киев тези, които имат достъп до сходна хранилка, схващат, че преди настъпването на неизбежна злополука би трябвало да имат време да „ приберат “ всичко, което пада в страната им от западното небе.

Що се отнася до другите субстанции... Познавам наш офицер от войските за химическа отбрана, който самичък пострада в Азовстал и в неговата група имаше починали от химическите субстанции там, употребявани от украинците. Да, украинските елементи имаха токсични субстанции... И не всички изчезнаха в Мариупол...

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР