Военните заводи са на загуба. Макар да са предимно на

...
Военните заводи са на загуба. Макар да са предимно на
Коментари Харесай

Военните заводи със занижени приходи

Военните фабрики са на загуба. Макар да са най-вече на облага, военните фабрики у нас означават мощен спад на финансовите си резултати за деветте месеца на тази година, сравено със същия интервал на предходната година, демонстрират финансовите им доклади.

“Авионамс ” да вземем за пример регистрира облага от 332 хиляди лева за деветмесечието на годината, която обаче по отношение на предходната година е спаднала 3 пъти, като тогава е била 1,089 млн. лева Дружеството обаче е понижило отговорностите си с с над 1 млн. лева и му остават 10,8 млн., главно по търговски заем към ДКК, пише .

Значително по-голяма облага имат Вазовски машиностроителни фабрики - 5,1 млн. лева, която обаче също е спаднала в пъти по отношение на година обратно, когато е била 18 млн. лева Това се изяснява с пандемията, само че макар нея ВМЗ не престават да извършват уговорките към клиентите си, се показва в отчета на сдружението. То си слага за цел и въвеждането на нови технологии и оптимизация на индустриалния развой, с цел да понижи себестойността на продукцията.

Печалбата на “Кинтекс ” е още по-голяма - 11 млн. лева, като спадът е с към 7 млн. по отношение на година обратно.

“Еко антрацит ” обаче регистрира загуба за деветмесечието в размер на 9,6 млн. лева Според отчета на сдружението тя се дължи на действия, осъществени със средства от личния му капитал.

“Екоинженеринг ” също е на загуба, само че единствено със 7 хиляди лева

“Ел Би Булгарикум ” е на облага от 7,3 млн. лева, като тя се резервира в съвсем същия размер по отношение на деветмесечието на предходната година. Почти целият размер на приходите на предприятието са от продажби.

Национална компания “Индустриални зони ” е на загуба от 2,18 млн. лева Приходите на компанията спадат поради понижените продажби на парцели, до момента в който разноските се подвигат в резултат на нарастването на личния състав, нови дълготрайни активи и по-високи разноски за материали.

565 хиляди лева пък е загубата на “София Тех парк ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР