Военните удари на САЩ и Великобритания срещу подкрепяните от Иран

...
Военните удари на САЩ и Великобритания срещу подкрепяните от Иран
Коментари Харесай

НАТО: Ударите на САЩ и Великобритания срещу бунтовниците в Йемен са отбранителни

" Военните удари на Съединени американски щати и Англия против подкрепяните от Иран сили на хутите в Йемен бяха отбранителни и целяха да запазят свободата на корабоплаването по един от най-важните водни пътища в света ". Това е декларирал представител на НАТО в петък, предава.

The US and allies have launched strikes against Houthi targets in Yemen. Is this a regional escalation? Listen to tell Reuters World News daily podcast what we know
— Reuters (@Reuters)

" Силите на хусите се поддържат и оборудват от Иран. Следователно Техеран носи специфична отговорност за ограничението на дейностите на своите марионетки ", прибавя представителят на НАТО.

НАТО не взе участие във въздушните удари, само че те са нанесени от Съединени американски щати и Англия, които са членки на Алианса, а поддръжка оказаха други две членки на НАТО Нидерландия и Канада.

В изказването на представителя не се показва дали 31-те членове на Алианса поддържат ударите.

В нощта на 11 против 12 януари Съединени американски щати, в съгласуваност с Англия и с поддръжката на Австралия, Канада, Нидерландия и Бахрейн,  нанесоха взаимни удари против обекти на хусите в Йемен.

Англия заяви, че четири от нейните изтребители Typhoon FGR4 на RAF, подкрепени от аероплан за зареждане с гориво Voyager,  са употребявали управляеми бомби Paveway IV,  за да ударят две цели на йеменските бунтовници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР