Военните сили на САЩ и Южна Корея обявиха, че ще

...
Военните сили на САЩ и Южна Корея обявиха, че ще
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея ще проведат най-мащабното учение от пет години насам

Военните сили на Съединени американски щати и Южна Корея оповестиха, че ще проведат най-мащабното взаимно обучение през последните пет години .

Това заяви " Гласът на Америка ".

На взаимна конференция представителите на южнокорейските и американските военни обявиха, че от 13 до 23 март ще проведат подготовка " Щит на свободата " - командно-щабно обучение с потребление на компютърни симулации, с цел да укрепят качествата си за защита и реагиране .

През същия интервал ще се организира и настрана широкомащабно взаимно полево обучение Warrior Shield FTX.

Говорител на американската войска съобщи, че учението ще включва взаимни десантни извършения и ще бъде сравнимо по мащаб с най-голямото съюзническо полево обучение напролет - Foal Eagle.
 Северна Корея продължава с ракетните провокации
Северна Корея продължава с ракетните провокации

Организация на обединените нации осъди дейностите на Пхенян

Отбелязва се, че Северна Корея е заплашила да предприеме " невиждани " решителни дейности против сходни учения. Тя евентуално ще отговори с ракетни тествания, защото преглежда сходни маневри като подготовка за инвазия.

По-рано писахме, че Южна Корея и Съединени американски щати организираха взаимни учения против безпилотни летателни апарати на КНДР в американската военновъздушна база в югозападния град Кунсан, южно от Сеул.

Припомняме, че предходната година Северна Корея ускори демонстрациите си на оръжия, които включваха серия от ракетни и артилерийски изстрелвания , които тя назова " симулирани нуклеарни удари против южнокорейски и американски цели ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР