Военните се подготвят да отбележи празника си със зрелищен парад

...
Военните се подготвят да отбележи празника си със зрелищен парад
Коментари Харесай

Армията се готови да отбележи празника си със зрелищен парад


Военните се приготвят да означи празника си със зрелищен церемониал на 6 май. По мотив 140-та годишнина от основаването на Българската войска във военния церемониал в Деня на храбростта и празник на Българската войска ще вземат участие и тежка техника, самолети, и вертолети. За първи път във военния церемониал ще взе участие и внушителен блок на Армията на Република Македония, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Военните към този момент упражняват за парада. Тази година негов командващ ще е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той за първи път командва парада.

„ За в този момент чувствам отговорността да приготвя, да сглобя блоковете, прекосяването на бойната техника. Oсновната ми отговорност е да показва Въоръжените сили пред обществото по най-хубавия метод. Надявам се всичко да мине както сме го възнамерявали, по този начин както го упражняваме, с цел да сме удовлетворени след края на парада всички “, показа той. Командирът на най-големия тип въоръжени сили призна и че към 1800 индивида вземат участие в парада. „ Може би към 1000 от тях ще бъдат на парада в състава на блоковете, на колоната на техниката, екипажи, механик-водачи, командири…Всички тези, които обезпечават естественото прекосяване на парада ”, сподели той. Около 700 – 800 индивида пък са невидими за обществото, тъй като те обезпечават поддръжката на техниката.

„ Усещам го като една доста огромна отговорност, само че в това време и едно доста огромно наслаждение, че аз съм индивидът, който символизира сигурността на страната и съм удовлетворен от това, че мога да покажа на обществото, че има едни почтени хора на една отлична техника, които са подготвени във всеки един миг да загърбят персоналните си ползи и да отидат в помощ “, това не скри старши-лейтенант Веселин Станков, който за първи път взе участие в Гергьовденския церемониал. Той е зам.-командир на първа механизирана рота от бригадното командване в Благоевград. Младият боен е лидер на колоната от бойна бронирана машина Гардиан. Той към този момент съвсем 9 години е в армията, като се има поради 5-те години във Военния университет и е безапелационен, че тя не е просто работа. Това, което дава е възприятието на задоволеност, това е възприятието, че помагаш на обществото.

Бойната техника, която ще премине по жълтите павета, е над 50 единици, чака се да прелетят и 14 самолета и вертолета. По традиция парадът ще бъде открит от вертолет „ Ми–17 ” на Военновъздушните сили, носещ националния байрак на Република България.
 Хората, които дойдат на площада, ще могат да видят и тежка бойна техника. Хората, които дойдат на площада, ще могат да видят и тежка бойна техника. / БГНЕС
Във военния церемониал ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър с духовите оркестри на типовете въоръжени сили; знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителните блокове с бойните флагове на: Военна академия „ Г. С. Раковски ”, Националната гвардейска част, Националния боен университет „ Васил Левски ”, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада „ Специални сили ” и Мобилната комуникационно-информационна система (КИС), подчинена на Съвместното командване на силите. За първи път във военния церемониал на 6 май ще взе участие и внушителен блок на армията на Република Македония.

След тях на парада ще преминат в разнообразни обединения самолети и вертолети, които са на въоръжение във военна авиация. Над площада се чака да прелетят вертолети Ми-24 и АS-532 AL „ Cougar ”, военно-транспортен аероплан C-27J „ Spartan ”, образователните самолети L-39ZA и „ Пилатус “ РС9М и бойните самолети Су-25 и МиГ-29.
 Тази година негов командващ ще е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов Тази година негов командващ ще е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов / БГНЕС
Хората, които дойдат на площада, ще могат да видят и тежка бойна техника. Сред тях танк, гаубица, бойни машини на пехотата, бронетранспортьор, зенитно-ракетен комплекс „ ОСА ”-AK, бронирана машина „ Хамър ”, бойни бронирани колесни машини „ Commando seleсt ” и „ Guardian ”, пускови установки от зенитно-ракетен комплекс С-300 (SA-10) и транспортно-зареждащи машини за зенитно-ракетни комплекси С-125 (SA-3) и С-200 (SA-5). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР