Военните се отклониха от своя доскорошна практика, при която спасяваха

...
Военните се отклониха от своя доскорошна практика, при която спасяваха
Коментари Харесай

Индия ще арестува и ще повдигне обвинения на 35-те сомалийски пир...

Военните се отклониха от своя досегашна процедура, при която спасяваха кораби и екипажите им, само че оставяха разоръжените пирати в морето.

 

Задържаните пирати следва да дойдат в Индия в събота и ще бъдат предадени на правоприлагащите органи, осведоми служителят. Той пожела анонимност, защото не е акредитиран да приказва пред медиите.

Точните обвинявания против пиратите към момента не са ясни, разясни той.

 

Командосите от индийския флот съумяха да освободят кораба „ Руен “, плаващ под флага на Малта, в събота, откакто на 14 декември той беше похитен от сомалийски пирати на 450 морски благи източно от Сокотра, в северната част на Арабско море, напомня Българска телеграфна агенция.

 

Това беше първото похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати от 2017 година насам. В кулминационната точка на офанзивите си през 2011 година сомалийските пирати костваха на международната стопанска система към 7 милиарда $, в това число стотици милиони долари, платени като откупи.

По време на пика на интензивността на пиратите, индийският флот даваше на съд и осъждаше на затвор в Индия пиратите, които са взели участие в огромни набези, само че през последните месеци флотът ги оставяше в морето. Пиратите от кораба „ Руен “ ще бъдат първите, които ще бъдат съдени в Индия от години, безапелационен бе служителят.

 

Индия е разположила дузина военни кораби в Аденския залив и северната част на Арабско море от декември, с цел да оказва помощ на кораби на изток от Червено море, където Военноморски сили на няколко страни, в това число Съединени американски щати, се пробват да обезпечат безвредни направления от офанзивите на йеменските бунтовници хути.

Индийският чиновник добави, че след отвличането на „ Руен “, флотът е държал региона под „ непрестанно наблюдаване “, употребявайки своите въздушни платформи и събраната информация от други кораби, които е проверявал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР