„Как се губи F-35?“: Американските военни все още търсят изчезнал самолет

...
Военните на Съединените щати казаха, че екипите за търсене все
Коментари Харесай

Военните на Съединените щати казаха, че екипите за търсене все още търсят изчезнал изтребител F-35, но не успяха да го проследят самолетът рисува въпроси, учудване и присмех.

Обединената база Чарлстън заяви в понеделник следобед, че работи с други военни дивизии и властите на САЩ, за да се опита да локализира F-35B Lightning II, „използвайки както наземни, така и въздушни средства“.

„Оценяваме подкрепата, която получихме от нашите партньори в мисията и всяка участваща организация, тъй като интегрирани екипи търсят и се подготвят за възстановяването на самолета“, каза базата в изявление, споделено онлайн.

F-35 изчезна над Южна Каролина в неделя, след като пилотът катапултира по неизвестни причини, което накара базата да отправи обаждане в социалните медии с молба всеки, който има информация, да се обади.

Обединена база Чарлстън каза, че „въз основа на последното известно местоположение на самолета“, търсенето е съсредоточено около две големи езера северно от град Чарлстън – езерото Мултри и езерото Марион – което предполага, че може да се е разбил.

Пилотът скача безопасно с парашут в квартал Северен Чарлстън, оставяйки F-35 да лети в това, което някои нарекоха „състояние на зомбита“.

Според неговия производител, Lockheed Martin, основните предимства на самолета са, че е почти невъзможно да бъде проследен с радар и е пълен с
Всичко за Вашата сватба
усъвършенствани сензори и друго оборудване.

Изчезването на високомодерен самолет, който струва около 80 милиона долара, предизвика недоверчиви коментари онлайн.

Някои публикуваха манипулирани снимки на „изгубени“ табели по дърветата, предлагащи награди за намиране на липсващия самолет.

„Как, по дяволите, губиш F-35? Как няма проследяващо устройство и питаме обществеността какво, да намерим самолет и да го предадем?“ Нанси Мейс, член на Конгреса, представляваща района на Чарлстън, каза в социалните медии.

Мейс каза в друга публикация в X, уебсайтът, известен преди като Twitter, че ще бъде информирана от морската пехота на САЩ в понеделник следобед за ситуацията.

„Никой не знае дали F-35 е във въздуха или под водата“, каза тя по-късно.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg