Военните на Китай се опитват да изтощят въоръжените сили на

...
Военните на Китай се опитват да изтощят въоръжените сили на
Коментари Харесай

Тайван съзря опит на военните на Китай да го изтощят, но може да отговори

Военните на Китай се пробват да изтощят въоръжените сили на Тайван с многократните си задачи наоколо до границите му, само че Тайван е в положение да отговори. Това увери министърът на защитата на Тайпе след възобновена интензивност на китайските военновъздушни сили, осведоми " Ройтерс ".

Тайван още веднъж подвигна по неотложност изтребители през вчерашния ден, откакто 27 самолета на китайските военновъздушни сили още веднъж влязоха в неговата зона за идентификация на Противовъздушна отбрана.

" Намерението им е постепенно да изтощават, да ви уведомят, че имаме тази мощ ", разяснява министърът на защитата Чиу Куо-чен пред кореспонденти в коридорите на парламентарен брифинг за депутати, когато беше запитан за последното навлизане.

" Нашите национални сили демонстрираха, че въпреки вие да имате тази мощ, ние имаме контрамерки ", настоя той.

Тайван се оплаква от година или повече от повтарящи се задачи на китайските военновъздушни сили покрай демократично управлявания остров и в неговата зона за идентификация на Противовъздушна отбрана - не неговото териториално въздушно пространство, а по-широка зона, която Тайван следи и патрулира, която работи, с цел да му даде повече време да реагира на всевъзможни закани.

Тайван, който Пекин претендира за своя територия и не е изключил да го превземе със мощ, назовава дейностите на Китай война в " сивата зона ".

Чиу, който разказа обстановката като " доста сериозна ", сподели, че Тайван ще продължи да проучва типовете самолети, които Китай употребява, с цел да осведоми бъдещите проекти.

Последната китайска задача включваше 18 бойни самолета плюс пет бомбардировача H-6 с нуклеарна дарба, както и извънредно аероплан за зареждане с гориво Y-20, заяви Министерството на защитата на Тайван.

Бомбардировачите и шест от изтребителите излетяха на юг от Тайван в канала Баши, който разделя острова от Филипините, по-късно в Тихия океан, преди да се насочат назад към Китай, съгласно карта, предоставена от министерството.

Тези самолети бяха съпроводени от самолета за презареждане, което допуска, че Китай е заредил с гориво изтребителите с по-малък обсег, умеене, което военновъздушните сили на страната към момента работят, с цел да усъвършенстват, с цел да могат да проектират мощ по-далеч от крайбрежията на Китай.

Тайван изпрати бойни самолети, с цел да предизвести китайските самолети, до момента в който ракетни системи бяха ситуирани, с цел да ги следят, сподели министерството.

Китай по-рано съобщи, че сходни задачи са предопределени за отбрана на суверенитета на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР