Военните министри на САЩ и Германия се опитват да разрешат

...
Военните министри на САЩ и Германия се опитват да разрешат
Коментари Харесай

С танкове или без: САЩ и Германия спорят заради изпращането на тежки оръжия за Украйна

Военните министри на Съединени американски щати и Германия се пробват да разрешат спор по отношение на изпращането на тежки танкове на Украйна - оръжия, които, съгласно Киев, могат да решат ориста на продължаващата към този момент близо 11 месеца война на нейна територия.

Американският министър на защитата Лойд Остин е на посещаване в Берлин, с цел да се срещне със своя немски сътрудник Борис Писториус. Последният е на поста си единствено от няколко дни, откакто зае мястото на подалата оставка Кристин Ламбрехт.

Двамата военни ръководители ще извикат и десетки свои съдружници в опит да договорят още оръжия за Украйна, които вероятно могат да трансформират хода на войната през 2023 година Очаква се да бъде оповестена военна помощ на стойност от милиарди долари. Срещата обаче евентуално ще бъде избрана като неуспех, в случай че водачите не съумеят да реализират единодушие по един значим въпрос - изпращането на немски танкове " Leopard 2 " на Киев, показва " Ройтерс ".

От месеци редица западни водачи се пробват да убедят канцлера Олаф Шолц да даде на Украйна един от най-хубавите бойни машини. Освен че управлява личния си флот от " Leopard " - и най-голямата стопанска система в Европа - Шолц би трябвало да утвърди даренията на други страни, които имат немските танкове. Досега Берлин се въздържа и блокира изпращането и.

Вашингтон и други западни съдружници настояват, че " Leopard " - които Германия създава в хиляди бройки по време на Студената война и изнася за своите съдружници - са единственият подобаващ вид, разполагаем в задоволително огромни количества. По данни на Европейския съвет за външна политика с тях разполагат 13 армии от континента: Австрия, Дания, Финландия, Германия, Гърция, Унгария, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Турция.

`Германските
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР