Военните експерти са единодушни, че опитите на Русия да напредна

...
Военните експерти са единодушни, че опитите на Русия да напредна
Коментари Харесай

Британското министерство на отбраната: Русия изпитва недостиг на боеприпаси

Военните специалисти са единомислещи, че опитите на Русия да напредна във войната си против украинските сили евентуално ще бъдат съществено затруднени заради неналичието на задоволително муниции, означи през днешния ден английското министерство на защитата във всекидневната си разследваща сводка, съобщи ДПА. Русия изпитва дефицит на ракети, се споделя още в текста.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9765
Анализ на вчерашните многочислените ракетни набези против Украйна демонстрира, че са били употребявани разнообразни снаряди, някои от които даже са били употребявани погрешно.

В отчета се споделя, че Русия в този момент би трябвало да натрупа сериозна количество новопроизведени ракети, преди да разполага със средства за задоволително огромен удар, посредством който да преодолее украинската противовъздушна защита.

Британското министерство предвижда, че честотата на съветските ракетни офанзиви против Украйна евентуално ще намалее поради казуса с дефицита на муниции.

Проблемът с ракетите евентуално ще повлияе на опитите на Русия да възобнови военната си атака, написа в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната, оповестен през вчерашния ден. Според него съветските сили може би се готвят да възобновят настъпателните дейности към фронтовия град Угледар в Източна Украйна, за което свидетелства размяната или преместването на войски в района на Донбас.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди повече от година, съветските сили в този регион към този момент са били реформирани най-малко седем пъти, написа институтът.

В момента съветската войска изпраща по-голямата част от наличните артилерийски муниции на войските си в Бахмут. Градът, за който се водят боеве от месеци, е място на многочислени жертви и от двете страни. Като стратегически значима " цитадела " в Донецка област обаче градът продължава да бъде отбраняван от украинските сили, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР