Военните действия в Украйна не стихват и в празничните дни,

...
Военните действия в Украйна не стихват и в празничните дни,
Коментари Харесай

Чуват се взривове в руската военновъздушна база „Енгелс

Военните дейности в Украйна не стихват и в празничните дни, оповестява се нови ракетни удари в Донецка област. Руски и украински медии предадоха за гърмежи в съветската военновъздушна база „ Енгелс “, намираща се покрай границата с Украйна, написа

Украинското командване заяви, че съветските войски са обстрелвали десетки градове в Украйна през вчерашния първи ден от коледните празници. Русия е направила над 10 ракетни набези по Купянския регион в Харковска област, обстрелвала е над 25 града по фронтовата линия сред Купянск и Лиман, както и близо 20 в Запорожка област, показаха украинските военни. 

Информацията за случай във военновъздушната база „ Енгелс “ в съветската Саратовска област се ревизира, само че няма вреди по гражданската инфраструктура, заяви локалният губернатор Роман Бусаргин. По-рано украински и съветски медии оповестиха, че са били чути гърмежи в базата, намираща се единствено на няколкостотин километра от фронтовата линия в Украйна. Украинската организация Укринформ отбелязва, че точно от тази база се правят всички масирани съветски ракетни офанзиви против Украйна. 

Малко по-късно пристигна и известие от министерство на защитата на Русия. По техните думи " съветската противовъздушна защита е предотвратила удар с украински дрон против военновъздушната база " Енгелс " в Саратовска област, а при рухване на парчета от безпилотния летателен уред са били убити трима военнослужещ ".

В обичайното си вечерно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски прикани сънародниците си да бъдат подготвени за всевъзможни сюжети и да внимават за оповестяването на въздушна паника в оставащите дни до края на годината.

„ Трябва да разберем, че врагът ни се пробва да направи това време мрачно и комплицирано за нас. Русия през тази година загуби всичко, само че тъмнината няма да ни попречи да доведем окупаторите до нови провали ”, сподели Зеленски. 

Междувременно генералът от украинската войска и някогашен заместник-секретар на украинския Съвет за национална сигурност Сергий Кривонос съобщи, че Украйна би трябвало да се готви за продължителна война. Според него украинците не би трябвало да подценяват качествата на врага, защото руснаците към този момент са мобилизирали 300 хиляди души, а са способни да привикат още половин милион.

Външният министър Дмитро Кулеба пък сподели, че украинските военни ще имат всичкото належащо оръжие и това е единствено въпрос на време. По думите му има психически, логистични и политически аргументи то да не бъде предоставено незабавно. 

Москва се бори не с украинския народ, а с киевския режим, на който лежи отговорността за множеството изгубени животи, и всевъзможни договаряния с него са безсмислени, показва в това време някогашният президент на Русия и заместник-председател на съветския Съвет за национална сигурност Дмитрий Медведев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР