Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна

...
Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна
Коментари Харесай

Сблъсък за горивата: Кабинетът и ГЕРБ с взаимни обвинения


Военните дейности в Украйна все още не основават директна военна опасност за България, само че са нужни превантивни дейности. Това е общата позиция след среща на президента с премиера, министри и службите.

Взаимни обвинявания си насочиха власт и съпротива за създавана умишлена суматоха и опашки пред бензиноколонките.

Извънредният брифинг в Министерския съвет стартира след към час и половина диалози сред премиера, двама вицепремиери, министъра на енергетиката и членове на българската петролна и газова асоциация.

Темата на срещата е била по какъв начин е провокирана суматохата с опашки по бензиностанциите на 2 март вечерта.

Премиерът непосредствено упрекна младежката организация на ГЕРБ, че е платила да бъдат публикувани във „ Facebook “ фотоси от дребни бензиностанции, които в този миг са си вдигали цените.
Снимка: btvnovinite.bg

Петков увери, че има задоволително количества гориво у нас и упрекна младежката конструкция на опозиционната партия „ в груба операция “.

„ Всички са заредени, няма никакъв проблем. Единствената причина, че се е получила суматохата в сряда е, че са се употребили фотоси от дребни бензиностанции, които са изпратени на всички места в обществената медия за политическа или хибридна офанзива. Хората които са го организирали, това са свързани с младежката организация на ГЕРБ и ето по какъв начин употребяват страха от войната “, съобщи Кирил Петков.
Снимка: btvnovinite.bg

Последва отговорът на младежите на Бойко Борисов.

„ Ние предизвикахме рецесията в цената на горивата. Нашият министър ръководител се оказа всевиждащ ястреб и той ни разкри “, съобщи Николай Алгафари от младежката организация на ГЕРБ.

„ Нека да припомня членът на нашата парламентарна група Жечо Станков часове, наблягам, часове преди министър-председателят, без да му е работа, излезе и сподели на всички, че има задоволително количество горива и че няма учредения за суматоха “, съобщи Томислав Дончев.
Снимка: btvnovinite.bg

Според министъра на енергетиката казусът е „ образец за проведено мероприятие против стабилността в страната “.

„ Ако търсенето се усилва с10-15 или 20 на 100, е една обстановка, в случай че в границите на един ден търсенето е с три или четири пъти по-високо е меко казано необичайно. Стрестестът беше преодолян, с помощта на всички сътрудници, които направиха по този начин, че пазарът да устои “, съобщи Александър Николов.
Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно вицепремиерът Корнелия Нинова разпореди на Комисията за отбрана на потребителите инспекции на бензиностанциите в цялата страна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР