Военните действия срещу Северна Корея не са избор номер едно

...
Военните действия срещу Северна Корея не са избор номер едно
Коментари Харесай

Тръмп: Военните действия срещу Северна Корея не са изключени

Военните дейности против Северна Корея не са избор номер едно на американското държавно управление, съобщи президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, само че добави, че този вид не е изключен, съобщи Франс прес.

Тръмп сподели това след телефонен диалог с китайския президент Си Цзинпин, отдаден на рецесията към Северна Корея.

Президентът на Съединени американски щати загатна, че преди да се обмисли опцията за военни удари, ще бъдат проучени други способи, с цел да бъде накарана Северна Корея да извършва решенията на интернационалната общественост. Вашингтон счита, че един от тези способи е Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да ускори натиска върху режима в Пхенян.

Съединените щати желаят Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да наложи петролно ембарго на Северна Корея, възбрана за експорт на текстилни произведения оттова и заледяване на активите на водача й Ким Чен Ун. Това се споделя в текста на показана от Съединени американски щати проекторезолюция, представен от Ройтерс. Предвижда се и възбрана за наемане на севернокорейски служащи зад граница, както и възбрана Ким Чен Ун да пътува в чужбина.

Американският представител в Съвета Ники Хейли желае 15-те страни членки на да гласоподават по налагането на тези наказания в понеделник, 11 септември, в отговор на шестия и най-мощен до момента нуклеарен опит, осъществен от Пхенян.

Руският представител Василий Небензя обаче съобщи, че избор в понеделник е малко несвоевременен.

Засега не е ясно дали препоръчаният от Съединените щати документ има поддръжката на Китай, който е най-близкият сътрудник на Северна Корея. Китай и Русия са две от петте непрекъснати страни членки на Съвета за сигурност с право на несъгласие, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР