Военните действия на Русия в Украйна имат за цел да

...
Военните действия на Русия в Украйна имат за цел да
Коментари Харесай

Русия се стреми да сложи край на световния ред, доминиран от САЩ: Лавров

" Военните дейности на Русия в Украйна имат за цел да сложат завършек на доминирания от Съединени американски щати международен ред ", изясни съветският външен министър Сергей Лавров. В изявление, излъчено по съветската телевизия в понеделник, той твърди, че Вашингтон се стреми към превъзходство, като постанова правила ad hoc и нарушава интернационалното право.

Той имаше поради опитите на Америка да наложи своя по този начин наименуван " интернационален ред, учреден на правила ", които срещат мощната опозиция на Москва и Китай.

" Нашата специфична военна интервенция има за цел да постави завършек на безскрупулното разширение [на НАТО] и на безскрупулния блян към цялостно владичество на Съединени американски щати и техните западни жители на международната сцена ", съобщи Лавров пред осведомителния канал " Россия 24 ".

" Това владичество се основава на груби нарушавания на интернационалното право и на някои правила, които те в този момент толкоз доста раздухват и които измислят за всеки обособен случай ", добави той.

 

Русия е измежду страните, които няма да се подчинят на волята на Вашингтон, добави съветският посланик. Тя ще бъде единствено част от една равноправна интернационална общественост и няма да разреши на западните страни да подценяват законните й опасения за сигурността - сподели Лавров.

Лавров укори ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, че наподобява е насърчавал нови боеве в Украйна. Първият посланик на блока съобщи, че спорът " ще бъде извоюван на бойното поле ", когато разгласи повече военна помощ за Киев предходната събота. Лавров назова изказването " възмутително ".

 

" Когато началник на дипломатическа задача... каже, че даден спор може да бъде позволен единствено посредством военни дейности.. Сигурно е нещо персонално. Той или се е изразил неправилно, или е приказвал, без да мисли, правейки изказване, което никой не е желал от него. Но това е възмутителна забележка ", добави Лавров.

Ролята на Европейски Съюз се е трансформирала по време на рецесията със сигурността в Украйна, счита министърът. Преди това тя не е работила като военна организация, която " се бори групово против измислена опасност " Лавров съобщи, че смяната е резултат от натиска, оказван върху членовете на блока от Вашингтон, който го тласка към доближаване с НАТО.

От своя страна Русия желае да договаря за мир с Украйна, добави Лавров.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР