Военни самолети на Великобритания, които са стационирани в Румъния от

...
Военни самолети на Великобритания, които са стационирани в Румъния от
Коментари Харесай

Румънски изтребители са участвали в защитата на Израел

Военни самолети на Англия, които са стационирани в Румъния от края на март за задачи на въздушна полиция, бяха изпратени в петък в Близкия изток и са съдействали в събота през нощта за отбраната на Израел, оповестява румънската телевизия Диджи 24.

Шест изтребителя Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon) на Британските кралски военновъздушни сили дойдоха на 25 март в румънската военновъздушна база „ Михаил Когълничану “ край Констанца. Тяхната задача е да извършват задачи по засилена въздушна полиция под командването на НАТО в продължение на четири месеца, напомня малкия екран.

Британският министър председател Риши Сунак удостовери през вчерашния ден поддръжката, оказана от Англия на Израел, и сподели, че са били изпратени спомагателни самолети в района в границите на продължаващите интервенции в Ирак и Сирия.

Иран атакува Израел в събота през нощта с над 300 дрона и ракети. Техеран предизвести Съединени американски щати да не се намесват в спора. Американски самолети и системи за противовъздушна защита участваха в свалянето на ирански дронове, отбелязва Диджи 24.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР