Военни делегации на Русия и Украйна ще седнат в сряда

...
Военни делегации на Русия и Украйна ще седнат в сряда
Коментари Харесай

Русия и Украйна сядат утре на масата за преговори в Истанбул

Военни делегации на Русия и Украйна ще седнат в сряда на масата на договарянията в Истанбул, заяви турският министър на защитата Хулуси Акар. Темата на договарянията ще бъде украинското зърно, заяви Анадолската организация.

Според члена на турския кабинет в диалозите за разблокиране на експорта на зърно от Украйна през Черно море ще вземат участие военни делегации от Турция, Украйна и Русия. В договарянията ще се включи и представител на Организация на обединените нации, добави Акар.

Както оповестява Министерството на защитата на Турция, организацията на тази среща е била предшествана от аудиенция на представители на турското военно ведомство в Москва, а по-късно и с диалози с украинска делегация в Анкара. Акар е разговарял непосредствено и със своите сътрудници от Украйна и Русия Алексий Резников и Сергей Шойгу.

По думите на турския министър, представени от ТАСС, още в средата на юни е била основана гореща линия сред министерствата на защитата на Русия, Турция и Украйна за съгласуваност на износа на зърно, като за това дават отговор генерали от трите страни. Акар е подчертал, че интервенцията по основаването на зърнения кулоар се прави в границите на напъните на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и по негови инструкции. „ Разговорите не престават и са позитивни “, сподели министърът на защитата на Турция

Създаването на безвреден кулоар за експорт на зърно за международните пазари през Черно море е било предмет на диалога на 11 юли сред президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган и на Русия Владимир Путин, добавя ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР