Военната техника няма как да я стоварим по въздуха в

...
Военната техника няма как да я стоварим по въздуха в
Коментари Харесай

Армията в Пловдивско показала, че държава има, но армията пази и границата

Военната техника няма по какъв начин да я стоварим по въздуха в обещано село, откакто тя не може да стигне до там по пътищата и обходите. По думите на служебният министър на защитата Димитър Стоянов няма забавена реакция и на местата и откъдето са получили сигнали, са реагирали незабавно. " Още на 2 септември беше задействан модулът за превъзмогване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде незабавно в Богдан и Каравелово. Не сме получили различен сигнал, не сме реагирали ", посочи той.

Има страна и показахме това, съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов, безапелационен, че страната е направила всичко допустимо и по силите си.

Всички получени сигнали са отработени. По думите на Стоянов няма места, които да се недостъпни.

Според него разчистването, с цел да бъдат отворени най-важните артерии, ще отнеме седмици. Стоянов сподели, че е изкарана цялата допустима техника, която се намира покрай карловските села.

Ние реагирахме по допустимо най-хубавия метод, отсече Димитър Стоянов.

Държавата ще обезпечи краткотрайни жилища на изгубилите домовете си, разгласи той и добави, че се надява след това ще има и по-сериозна реакция.

Димитър Стоянов не пожела да разяснява аргументите за наводненията, заявявайки, че това не е в неговите пълномощия. Припомняме, че земеделският министър Явор Гечев разпореди инспекция, след която през вчерашния ден разгласи, че в региона на Карлово няма открита нерегламентирана сеч. Провежданите сечи са с ниска активност и опазване на непрекъснатото горско покритие, като се изключи 16 дка дефинитивни сечи, където към този момент има млада гора с височина на подрастващите дървета 1 м. Голяма част от плануваните сечи не са завършили, като всички са в сходство с 10 годишен проект, направен по условията на настоящото горско и екологично законодателство. Те са съобразени и със съпътстващите ги екологични разбори.

" Има проверяващи органи, които би трябвало да си свършат работата - да открият къде е повода и кой е довел до това положение. Ако има отговорен, да си понесе наказването ", уточни още Стоянов.

" Армията беше подценявана 30 години, само че постоянно са разчитали на армията. Време е да помислим и за Българската войска също ", моли военният министър и съобщи, че въпреки всичко сега армията оказва помощ и за запазване на границата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР