Военната прокуратура в Сливен разследва тежката катастрофа край границата ни

...
Военната прокуратура в Сливен разследва тежката катастрофа край границата ни
Коментари Харесай

Прокуратурата работи по три основни версии след тежката катастрофа с мигранти

Военната прокуратура в Сливен проверява тежката злополука край границата ни и работи по три версии. Продължава повторният оглед на мястото на злополуката. Провеждат се разпити на очевидци, а бежанците, които нямат пострадвания, са в Гранична полиция-Малко Търново.

Започнали са разпити с преводач, с цел да се откри има ли родствена връзка сред бежанците, защото нито един от тях не е показал персонални документи.

Днес се прави аутопсия на двамата починали бежанци след злополуката. Предстои да бъдат назначени и нужните експертизи.

" Делото съставлява фактическа и правна трудност и следва осъществяването на голям брой следствени дейности. Разпити на очевидци, назначение на съдебно-медицинска, назначение на друга експертиза. Днес се прави организация за извеждане на автомобила. Местността е доста тежка, пресечена. Ще бъде изработен оглед на автомобила. Версиите, по които работим, са общоприетите версии. На първо място отговорно държание на лидера. На второ място възможна техническа нередовност на автомобила. И една хипотетична версия - дали държанието на мигрантите е било нападателно, непозволено, което е в причинна връзка с случая. Засега няма такива данни ", съобщи полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор.

От Военно-окръжната прокуратура в Сливен не дават краен период за информация какво тъкмо се е случило при случая. Срокът е 2 месеца, с опция за удължение с още два.

Вижте още в директното включване на Румяна Стефанова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР