Военната помощ на НАТО за Украйна се озовава на черния

...
Военната помощ на НАТО за Украйна се озовава на черния
Коментари Харесай

В Германия предупредиха Европа за опасните последици от доставките на оръжие в Киев

Военната помощ на НАТО за Украйна се озовава на черния пазар, което в бъдеще може да съставлява сериозна опасност за самия Запад, е уверен немският публицист Райнер Руп.

Авторът приказва за възходящата отмалялост на жителите на Запада от украинската рецесия и последствията от антируските наказания.

„ Колко хора в Западна Европа биха желали да умрат от апетит и да замръзнат, да останат безработни, може би към този момент да не могат да заплащат ипотеките си и да се скитат по земята? Със сигурност не са доста “, продължи Руп.

Според него още през зимата Западът го чака обществен колапс и огромни радикални митинги, за които локалните чиновници на реда няма да са подготвени. Сред аргументите за това развиване на събитията журналистът уточни всеобщото доставяне с оръжия на Киев.

" Властите на Украйна от дълго време са изгубили всевъзможен надзор върху местоположението на многото оръжия. Не на вятъра тя е включена в интернационалните описи като една от най-корумпираните страни в света ", изясни Руп.

Той обърна внимание, че в последно време от ден на ден се оповестява за попадане на оръжия от Украйна на черните пазари в Близкия изток и Северна Африка. Оттам, съгласно него, незаконните артикули могат да попаднат в ръцете на европейски радикали.

Наблюдателят цитира данни за цената на оръжията на НАТО на черния пазар: да вземем за пример, противотанковите ракети “Джавелин” към този момент се продават от 30 000 $. Освен това се продаваха голям брой пушки, картечници, гранати и бронежилетки, създадени в западните страни.

„ Търсенето явно е налице. Купувачите са терористични организации и членове на проведени незаконни групи. Повечето продавачи показват територията на Украйна като място на генезис на оръжията “, сподели Руп.

“Интерпол” е угрижен от обстановката: съгласно организацията оръжията от Украйна могат да попаднат в Сомалия, Судан, Йемен, Египет, Босна, Косово, Албания и африканските страни на юг от Сахара.

Журналистът напомни и възхищението на съратниците на президента на Украйна Владимир Зеленски от дейностите на терористите от “Ислямска държава” и уточни като образец изказванията на съветника на президента Алексей Арестович, който назова командирите на организацията мъдри и сполучливи, а показната свирепост - интелигентна тактика.

Позовавайки се на думите на откривателя на интернационалните спорове Уриел Араухо, наблюдаващият уточни риска от ширещ се тероризъм и престъпност в Европа в подтекста на възходящата миграционна рецесия.

На фона на съветската специфична интервенция за отбрана на Донбас, която стартира на 24 февруари, Вашингтон и съдружниците от НАТО не престават да изпомпват оръжия в Украйна. Москва неведнъж е заявявала, че доставките на западни оръжия единствено удължават спора, а транспортните им средства се трансформира в законна цел.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект за разпределяне на военна, икономическа и филантропична помощ на Киев. Той също по този начин включва разнообразни средства, свързани по един или различен метод със обстановката в Украйна. Конгресът усили сумата до близо 40 милиарда $ от в началото поисканите от президента 33 милиарда $. По-късно Щатите оповестиха нови пакети от помощ за Киев.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР