Военната операция срещу Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е

...
Военната операция срещу Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е
Коментари Харесай

Кремъл каза каква е целта на военната операция в Украйна и колко ще продължи тя

Военната интервенция против Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо, според от нейните „ резултати “ и нейната „ целенасоченост “.

Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред публицисти. По думите му, Москва има за цел да наложи „ безпристрастен статут “ на Украйна, нейната демилитаризация и елиминирането на „ нацистите “, каквито съгласно него има в страната. „ Продължителността (на операцията) ще се дефинира от нейните резултати и нейната целенасоченост. Тя ще бъде избрана от главнокомандващия въоръжените сили, президента Владимир Путин ", сподели Песков.

Той добави, че съветските жители поддържат военните дейности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят увери, че Москва не се пробва да извърши " окупация " на Украйна и че бъдещето остава " въпрос на избор на украинския народ ".

„ В идеалния случай Украйна би трябвало да бъде освободена и прочистена от нацистите “, сподели представителят на Кремъл.

Москва упреква прозападните управляващи в Киев, че са организирали " геноцид " над рускоезичното население на Изтока благодарение на военни елементи, близки до крайнодесните придвижвания в страната.

Говорителят на Кремъл обаче не отговори на въпроса дали Москва счита украинския президент Владимир Зеленски за „ нацист “.

Според него решението за нахлуване на Украйна е " подбудено от угриженост за бъдещето " на Русия, която седмици наред упорства пред Запада да обещае, че Киев в никакъв случай няма да се причисли към НАТО.

Говорителят загатна като цел на интервенцията „ неутрализацията на военния капацитет “ на Украйна, която „ неотдавна беше мощно укрепен, в това число с помощта на активността на непознати страни “.

Песков увери също, че Москва е подготвена да разиска своите претенции с украинските водачи, в случай че те са " подготвени да приказват за това ".

Все отново съгласно него Кремъл е " очаквал ", че на съветските пазари ще имат " прочувствена реакция " на офанзивата против Украйна. „ За да бъде този прочувствен интервал допустимо най-кратък, бяха взети всички нужни ограничения “, сподели той, въпреки че Московската фондова борса и рублата се сринаха в през днешния ден.

Говорителят също по този начин счита, че " страна като Русия " не може да се окаже изолирана на интернационалната сцена, макар западните закани.
" Разбира се, че може да имаме проблеми с редица страни. Но ние сме имали проблеми с тези страни преди ", сподели той.

Песков не посочи до какви граници е сложена задача да стигнат съветските войски, подкрепящи двата отделили се района в Източна Украйна, съобщи ТАСС. " Не мога да ви давам такава информация, заради военни, софтуерни и други съображения, свързани с тази интервенция. Все отново в този случай пръв и единствен първоизточник би трябвало да бъдат нашите военни, нашето министерство на защитата ", означи представителят на Кремъл.

Попитан дали интервенцията ще се ограничи до границите на така наречен Донецка и Луганска национални републики Песков сподели: " На въпросите ви би трябвало да отговорят военните ". Той пренасочи към военните също въпроса за това взе участие ли по някакъв метод в тази интервенция Беларус. " Същността на интервенцията не ни разрешава да разясняваме това ", означи представителят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР