Военната операция срещу Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е

...
Военната операция срещу Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е
Коментари Харесай

Кремъл: Военната операция ще продължи, колкото е необходимо |

Военната интервенция против Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо, според от нейните „ резултати “ и нейната „ целенасоченост “. В идеалния случай Украйна би трябвало да бъде освободена и прочистена от нацистите. 

Това сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков, съобщи Агенция Франс Прес. По думите му Москва има за цел да наложи „ безпристрастен статут “ на Украйна, нейната демилитаризация и елиминирането на „ нацистите “, каквито съгласно него има в страната. Продължителността на интервенцията ще бъде избрана от главнокомандващия въоръжените сили, президента Владимир Путин, добави Песков, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че руснаците поддържат военните дейности на страната си. 

Песков увери, че Москва не се пробва да извърши " окупация " на Украйна и че бъдещето остава " въпрос на избор на украинския народ ".

Говорителят на Кремъл обаче не отговори на въпроса дали Москва счита украинския президент Владимир Зеленски за „ нацист “.

Според него решението за нахлуване на Украйна е " подбудено от угриженост за бъдещето " на Русия, която седмици наред упорства пред Запада да обещае, че Киев в никакъв случай няма да се причисли към НАТО. 

Песков уточни като цел на интервенцията „ неутрализацията на военния капацитет “ на Украйна, която „ неотдавна беше мощно укрепен, в това число с помощта на активността на непознати страни “. 

Говорителят също по този начин счита, че " страна като Русия " не може да се окаже изолирана на интернационалната сцена, макар западните закани. Разбира се, че може да имаме проблеми с редица страни. Но ние сме имали проблеми с тези страни и преди, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР