Военната операция на Русия в Украйна може да бъде катализатор

...
Военната операция на Русия в Украйна може да бъде катализатор
Коментари Харесай

Китай нарича специалната операция на Русия в Украйна погребение на хегемонията на САЩ

Военната интервенция на Русия в Украйна може да бъде катализатор за " погребението " на хегемонията на Съединени американски щати и края на господството на $ в света, съгласно публикация на китайския " Глобал таймс ".

Според създателя на публикацията Вашингтон е възнамерявал да употребява спора, с цел да отслаби Москва и да получи стопански и политически изгоди, както и да сътвори спънки пред Европа за реализиране на стратегическа автономност. Политиката на наказания против Русия обаче не беше подкрепена от доста държави-членки на Организация на обединените нации, оповестява РИА Новости.

„ Неутралитетът на множеството страни и райони безспорно нанесе удар на Съединените щати и западните страни, които са привикнали да вземат решение каква геополитическа позиция би трябвало да заемат другите страни. <...> Ерата, в която Съединените щати можеха да диктуват по какъв начин да се водят световните каузи, завърши. Различни доминирани от Съединени американски щати институционални договорености, в това число надмощие на $, неизбежно ще отпаднат.

В изявление за изданието Шенг И, професор от университета Фудан в Шанхай сподели, че в този момент Съединени американски щати управляват Европа благодарение на НАТО, само че алиансът е изправен пред компликации.

„ Блокът с мозъчна гибел ще продължи да се сблъсква с дълбоки структурни недостатъци в бъдеще, т.е. НАТО, което не може да се бори. Тогава какъв е смисълът на неговото битие? — попита Шенг И. Наблюдателят също по този начин допусна, че в бъдеще Китай и Русия ще би трябвало да бъдат третирани по едно и също време.

В сряда китайският външен министър Ван И по време на среща с съветския външен министър Сергей Лавров назова обстановката в Украйна резултат от години на несъгласия в сигурността на Европа и резултат от манталитета на Студената война. Лавров от своя страна разгласи желанието на Русия, Китай и техните съидейници да вървят дружно към многополюсен и обективен международен ред след резултатите от „ сериозен стадий от историята на интернационалните връзки “.

Миналия четвъртък заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разгласи края на еднополюсния свят, воден от Съединените щати. На 16 март външният министър Сергей Лавров разгласи епохална борба за бъдещия международен ред. „ Това е съдбоносен миг, това е исторически миг в актуалната история, тъй като отразява „ борбата “ в най-широкия смисъл на думата за това по какъв начин ще наподобява международният ред “, сподели съветският външен министър.

Превод: ПИ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР