Военната операция на Русия срещу Украйна е много трудна, но

...
Военната операция на Русия срещу Украйна е много трудна, но
Коментари Харесай

Кремъл призна за трудности във войната в Украйна

Военната интервенция на Русия против Украйна е " доста сложна ", само че ще продължи, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред босненската телевизия ATV в сряда, представен от държавната осведомителна организация ТАСС.

Русия съумя да нанесе съществени вреди на украинската военна машина и тази работа ще продължи, добави той в дълго изявление, по време на което повтори доста от говорещите точки на Москва за спора, оповестява Ройтерс.

Руските войски нахлуха в Украйна през февруари 2022 година в това, което Москва назовава специфична военна интервенция, и в началото превзеха забележителна територия, част от която Украйна си върна през есента. Киев в този момент възнамерява ново контранастъпление.

Според западни калкулации Русия е изгубила повече от 200 хиляди бойци - убити или ранени.

 Русия привиква резервисти за учения в разгара на войната в Украйна Русия привиква резервисти за учения в разгара на войната в Украйна

" Специалната военна интервенция продължава. Това е доста тежка интервенция и, несъмнено, за една година бяха реализирани избрани цели ", споделя Песков, представен от ТАСС.

Украйна продължава да обстрелва източните елементи на страната, окупирани от Русия, и съгласно представителя на съветския президент това демонстрира нуждата от продължение на спора и отбиване на прокиевските сили.

" Успяхме много да бием украинската военна машина ", декларира Песков, отбелязвайки, че Русия е нанесла безчет ракетни удари против, както той споделя, военни цели в цяла Украйна.

" Тази работа ще продължи ", твърди той.

Украйна упреква Русия, че е насочила ударите си основно към цивилни цели, с цел да пречупи лоялността на украинците към ръководството в Киев. Москва отхвърля, настоявайки, че обстрелва единствено военни цели.

Песков изяснява бавния прогрес на съветските елементи с грижа за локалната инфраструктура.

" Ние не водим война, в случай че беше война, щеше да е друго - цялостно заличаване на инфраструктурата и на градовете. Ние не вършим това. Опитваме се да запазим инфраструктурата. И второ - да запазим живота на хората ", споделя представителят.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР