Военната обстановка в Украйна е напрегната, особено около Херсон. Това

...
Военната обстановка в Украйна е напрегната, особено около Херсон. Това
Коментари Харесай

Ген. Сергей Суровикин: Военната обстановка в Украйна е напрегната, особено около Херсон

Военната конюнктура в Украйна е напрегната, изключително към Херсон. Това съобщи новият командващ съветските сили в Украйна Сергей Суровикин в изявление за съветската държавна телевизия. По думите му придвижването през Днепър е спряно поради украински ракетен обстрел, което основава проблем за доставките на храна, вода и електричество, съобщи Българска национална телевизия.

" Като цяло, обстановката в зоната на специфичната военна интервенция може да бъде избрана като напрегната. Противникът не се отхвърля от опитите си да нападна позициите на съветските войски. Това се отнася най-много за Купянското, Лиманското и Николаевско-Криворожкото направление ", съобщи военачалник Сергей Суровикин, командващ съветските сили в Украйна.

Представител на окупационните управляващи в Херсон твърди, че украинските сили приготвят масирана офанзива против града и това постанова евакуацията на популацията. Според ТАСС е планувано преместването на към 50-60 000 души.

" Съветвам ви да възприемете съществено думите ми, приканвам за евакуация допустимо най-скоро ", съобщи Кирил Стремоусов, представител на окупационната администрация в Херсон.

В постоянното си вечерно послание украинският президент Володимир Зеленски разяснява потреблението на ирански дронове за офанзиви против основна инфраструктура - изказвания, които Техеран отхвърля и декларира подготвеност за диалози за изясняване на обстановката.

" Самият факт, че Русия желае сходна помощ от Иран, е самопризнание от страна на Кремъл за военния му и политически фалит. Десетилетия те харчеха милиарди долари за личния си военно-промишлен комплекс, а най-после се поклониха на Техеран, с цел да си обезпечат много елементарни дронове и ракети. Стратегически това няма да им помогне ", съобщи Володимир Зеленски.

На Русия евентуално ще са ѝ нужни от две до четири години, с цел да възвърне въоръжените си сили до равнището им отпреди войната в Украйна, съобщи министърът на защитата на Естония. По време на посещаване в Съединени американски щати Хано Певкур предвижда дълъг спор и прикани Запада да продължи да оказва помощ на украинците. На собствен ред американският му сътрудник Лойд Остин приветства Талин за далновидната поддръжка за Украйна.

Ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси в това време разгласи подготвеност да се върна в Украйна и Русия и удостовери, че консултациите за обособяването на предпазена зона към АЕЦ " Запорожие " не престават.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР