Военната мисия на Европейския съюз ще обучи над 11 000

...
Военната мисия на Европейския съюз ще обучи над 11 000
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС ще обучи над 11 000 украински войници до края на март

Военната задача на Европейския съюз ще образова над 11 000 украински бойци до края на този месец и още 30 000 до края на годината. Това разгласи на Върховният представител на Общността по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел на конференция в Стокхолм след неофициална среща на министрите на защитата на страните-членки.

" Нашата задача ще образова повече от 11 000 души до края на март и 30 000 до края на годината “, съобщи испанският посланик.

Освен това, съгласно Борел, задачата на Европейски Съюз ще образова екипажи за танкове, които ще бъдат доставени в Украйна посредством НАТО, написа Агенция " Фокус ".

Дипломатът предложи проект от три точки за доставката на снаряди за Украйна, което допуска незабавно изпращане от съществуващите ресурси на стойност 1 милиард евро, незабавни покупки за още 1 милиард евро и пренастройване на промишлеността към военна основа за ускорение на производството.

" Предложих проект от три стъпки, който се прави оценка на 2 милиарда евро: това са доставки от съществуващи ресурси, за които предлагам да се отделят 1 милиард евро от Европейския фонд за мир, втората стъпка е взаимно закупуване на 155-милиметрови муниции, за което би трябвало да бъдат отделени още 1 милиард евро и привеждане на нашето произвеждане към военните потребности “, изясни Борел.

Той изрази вяра самодейността му да бъде утвърдена на плануваната взаимна среща на министрите на защитата и външните работи на Европейски Съюз на 20 март в Брюксел.

Борел означи, че Европейски Съюз избира оръжията да се създават в Европа, само че за незабавни доставки в Украйна снарядите може да бъдат закупени " отвред “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР