Военната комисия в парламента ще изслуша министъра на отбраната във

...
Военната комисия в парламента ще изслуша министъра на отбраната във
Коментари Харесай

Военната комисия в НС ще изслуша Тагарев за дрона

Военната комисия в Народното събрание ще изслуша министъра на защитата по отношение на дрона, изхвърлен на брега край Тюленово. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

Според специалисти той е или съветски, или украински

Той уточни, че чуването ще бъде от 17и30 часа.

Гаджев акцентира, че досега не са осведомени и нямат спомагателна информация какво се е случило, с изключение на обществено известната.

На съвещанието на Комисията по защита, Тагарев следва да даде информация на депутатите какво тъкмо се е случило, какви са аргументите и най-много дали към този момент е обезвреден боеприпасът или боеприпасите.

Гаджев означи, че тематиката е значима и сензитивна. По думите му не би трябвало да се разрешава да се спекулира и да става прекомерно политическа.

По думите му при взривяване тази мина е рискова на 100 метра, а с осколките – на към 300 метра

„ Важно е да има изясненост и да може обществото да е по-спокойно “, сподели той, представен от БГНЕС.

Гаджев разяснява, че това е следващата седмица, в която от БСП желаят оставката освен на министъра на защитата, само че и на целия Министерски съвет още от самото основаване на кабинета „ Денков – Габриел “.

От своя страна депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев съобщи, че ще се проучват неточности след чуването. Той изрази мнение, че дронът най-вероятно е доплувал и прикани да не се бърза с обвиняванията.

„ Хората, уверен съм, в Българската войска си правят много съзнателно отговорностите “, уточни Мирчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР