Военната агресия на Русия в Украйна изстреля нагоре цените на

...
Военната агресия на Русия в Украйна изстреля нагоре цените на
Коментари Харесай

ОАЕ даде знак, че увеличава добива на петрол и цените паднаха с 13 %

Военната експанзия на Русия в Украйна изстреля нагоре цените на петрола.

Посланикът на ОАЕ във Вашингтон Юсеф Ал Отайба обаче сподели през днешния ден пред Си Ен Ен, че родината му желае да усили производството на нефт и ще насърчи картела на Организацията на страните - експортьорки на нефт (ОПЕК) да усили доставките, съобщи Нюз.бг.

Коментарите на Юсеф ал Отайба накараха цените на петрола да паднат в сряда. Американският петрол поевтиня с 12% до $108 за барел, а световният пример - сортът " Брент " спадна с 13% до 112 $ за барел.



Ако ОАЕ съумеят да убедят сътрудниците си да усилят добива, то това ще значи поврат в политиката на картела, който на срещата си от предходната седмица реши да не усилва стремително производството.

Вицепрезидентът по енергийните фючърси в Mizuho Securities Робърт Яугър даже предвижда пред Си Ен Ен, че след ОАЕ и Саудитска Арабия ще премине към повдигане на добива на черно злато в опит да овладее растежа на цените.

На интернационалните пазари черното злато поскъпна с 30% през последните две седмици.

" Ние поддържаме увеличението на производството и ще насърчаваме ОПЕК да обмисли по-високи равнища на произвеждане ", сподели Отайба.

" ОАЕ са благонадежден и виновен снабдител на сила за световните пазари повече от 50 години ", сподели Отайба. " И ОАЕ вярват, че стабилността на енергийните пазари е от решаващо значение за международната стопанска система ".

Анализатори означават, че Саудитска Арабия и ОАЕ имат свободен индустриален потенциал, който може да окаже напън за намаление на цените.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР