Военната администрация на Киев заяви, че е имало паднали отломки

...
Военната администрация на Киев заяви, че е имало паднали отломки
Коментари Харесай

Трета поредна нощна атака с дронове срещу Киев, взривове и ранени от падащи отломки

Военната администрация на Киев съобщи, че е имало паднали парчета в квартал " Соломянский " в центъра на града и сега се организира установяването на евентуалните жертви и вреди.

Засега се оповестява за раняването на минимум двама души.

Кметът Виталий Кличко съобщи, че отломките са развалили един етаж на жилищна постройка в квартал " Дарницки " в източната част на столицата и са били ранени двама души.

Експлозии са били чути и в други украински райони, в това число Хмелницки на запад, Миколаев на юг и Запорожие в югоизточната част на страната.

Същевременно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че срещата на върха на НАТО е осигурила на Украйна невиждана до момента основа за сигурност и е сложила неговата страна на пътя към участие в алианса.

" Това е доста значимо. За пръв път, откогато сме самостоятелни, ние създадохме основа за сигурност за Украйна по пътя й към НАТО ", съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение.

" Това са съответни гаранции за сигурност, доказани от седемте най-големи демокрации в света. Никога до момента не сме имали такава база за сигурност и то на равнището на Г-7. "

Зеленски удостовери изказванията, които направи на срещата на върха в Литва, че " сме премахнали всевъзможни подозрения или неясноти по отношение на това дали Украйна ще бъде в НАТО. Тя ще бъде. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР