Военнамедицинска академия получи като дарение 6 нови линейки. Ключовете за

...
Военнамедицинска академия получи като дарение 6 нови линейки. Ключовете за
Коментари Харесай

ВМА получи ключовете за 6 линейки от най-висок клас

Военнамедицинска академия получи като подаяние 6 нови коли за спешна помощ. Ключовете за тях бяха връчени на директорa на болничното заведение ген. Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 от предприемача Петър Манджуков, съобщи кореспондент на NOVINI.bg

По думите на ген. Мутафчийски един от първите хора, които са се обадили като е срещнала рецесията с ковид, с цел да създадат подаяние, е бил точно Петър Манджуков. "Обсъдихме с него кой да е характерът на дарението. Изповядвали сме един принцип, а точно да е дългогодишен актив за ВМА. Това са шест най-голям клас рейномобила. Това беше доста сложна задача за него, само че той се оправи за няма и месец. Искам да изкажа пред вас, нашата най-дълбока признателност, тъй като това е в името на нашите пациенти. В незабавната помощ от извънредно значение е по какъв начин ще се постъпи в първите минути. Вие сте образец за редица богати и състоятелни хора за това по какъв начин би трябвало да бъдат обърнати с лице към проблемите в опазването на здравето ", сподели още ген. Мутафчийски.

ВМА ще получи подаяние от 6 коли за спешна помощ

"Бих желал да бъде непретенциозен образец за бизнеса и да застанем зад страната, тъй като българският бизнес може доста. Трябва да запазим нашите лекари. Ще даря общо 1 млн. лв., а тези коли за спешна помощ костват 700 000 лв.. Другите акции няма да са толкоз обществени. Трябва да създадем по този начин, че да си оказваме помощ в тази сложна обстановка ", сподели още той.

На въпрос за това, че няма да се удължава изключителното у нас и помолен за коментар ген. Мутафчийски съобщи, че това е отвън подтекста на събитието и са политически въпроси, на които не може да отговори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР