Военна прокуратура разследва при какви обстоятелства ловецът на бежанци Динко

...
Военна прокуратура разследва при какви обстоятелства ловецът на бежанци Динко
Коментари Харесай

Динко го закъса, ето защо

Военна прокуратура проверява при какви условия ловецът на бежанци Динко Вълев е придобил от армията ни танкове, които са в придвижване.

Разследването стартирало още преди 4 месеца. Едва преди седмица обаче от военна прокуратура връчили протокол на ямболския бабанка, съгласно който той има право да употребява танковете единствено като музейни експонати.

„ Вълев е закупил танкове, продадени в началото през 2008 година на частна компания посредством търг от Министерство на защитата, посредством изпълнителна организация „ Държавна благосъстоятелност на МО”. Всеки покупател на такава профилирана техника обаче заявява пред способените органи, че няма да я употребява за друго, с изключение на като музеен експонат. Динко самичък е ремонтирал и привел в придвижване два танка. За това може да му се търси правосъдна отговорност”, показа пред „ Уикенд” източник от Военна прокуратура.

Само преди седмица рижавия ямболец се изфука, че чака трети танк в автопарка си. По личното му самопризнание той броил десетки хиляди долари за мощната машина, която идва от Русия. „ Решил съм с тоз танк да срутвам къщите на кощуните, дето дръзват да атакуват пенсионерите по селата и крадат и бият бабите и дядовците. Ей така, за наставление. Ако спипам някой ром или различен да протяга ръка на възрастни хора - отивам и незабавно му срутвам къщата! Ама заравнявам я със земята -. тя и без туй несъмнено е незаконна”, закани се тогава Динко Вълев.

Танковете на ловеца на бежанци не са единствените му незаконни бойни машини. Преди 2 години той се изфука, че има и армейски хеликоптер. Незаконните военни покупки на Динко привлякоха вниманието на британския таблоид „ Сън”. Вестникът разгласява просторен материал за ямболския ловджия на бежанци, илюстриран със фотоси. Според обявата Динко обикалял границата на България с вертолет и танкове, с цел да лови мигранти
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР