Военен самолет се разби тази сутрин при кацане на военно

...
Военен самолет се разби тази сутрин при кацане на военно
Коментари Харесай

Военен самолет се разби в Мали, има вероятност да е на Вагнер

Военен аероплан се разруши тази заран при кацане на военно летище в Гаов северната част на Мали, заяви източник от летищните управляващи и канцеларията на губернатора, които не дадоха повече детайлности, съобщи Дарик с позоваване на Франс прес
.
" Причините за злополуката към момента не са известни “, сподели източник от летищните управляващи.

Все още няма информация за жертви и Агенция Франс Прес не може да откри кой е употребявал този аероплан. Има спекулации, че е бил употребен от ЧВК " Вагнер ".

Говорител на немската войска, която към момента участва в Гао като част отмисията на Организация на обединените нации в Мали(МИНУСМА), удостовери пред Агенция Франс Прес случая със самолета.

" Според информацията, с която разполагаме сега, самолетът би трябвало да е пропуснал пистата за кацане “, сподели представителят, като посочи, че това не е аероплан на немската войска.

" Това е аероплан Ил-76 (руско производство), който се потребление единствено от руснаците, само че и от малийските сили и от доста други “, добави той.

Военното летище в Гао се употребява от малийската войска, както и от нейните съветски сътрудници и от МИНУСМА.

Тази злополука идва нафона на възходящо напрежение сред другите въоръжени групировки в региона и малийската войска.

От август насам регионите на Тимбукту и Гао са сцена на поредност от офанзиви против позиции на армията и против цивилни. Малийската войска и въоръжените групировки се борят законтрол над тези територии на фона на изтеглянето на МИНУСМА, показва Агенция Франс Прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР