Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на

...
Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на
Коментари Харесай

Криминалист: Военен магистрат, близък до главния прокурор, е бил сред първите на катастрофата в София

Военен прокурор е дошъл незабавно след полицията на мястото на тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, провокирана от Георги Семерджиев. Това съобщи в студиото на „ Събуди се” криминалистът Иван Савов, който акцентира, че има някои разминавания в информацията по случая.

„ Първи на мястото на произшествието са пристигнали униформени чиновници от едно профилирано поделение в София, които са запазили местопроизшествието и са направили първите рутинни дейности по обезопасяването на региона. Интересно е кой е пристигнал след тях – един човек с бял костюм. Това е един боен прокурор, чието име ще спестя за момента – дано управляващите се произнесат. Този човек се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и стартира да приказва по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и за жалост телата на починалите момичета”, уточни той.

Възможно е военният прокурор да е минавал от там като инцидентен жител. " Моята догадка е, че някой го е изпратил там, с цел да види какво се случва. И тук към този момент нещата излизат отвън Министерство на вътрешните работи и въпросът е дали въпросното лице Семерджиев не е обвързван с по-високите етажи на властта. Този боен прокуроро е доближен до основния прокурор. Всички го знаят. Говоря за Адалберт Кръстев, да ", акцентира криминалистът.

По думите му униформените чиновници нямат право да му създадат каквото и да било. „ Той – бидейки магистрат – има правото да се намесва в границите на произшествието. Едва по-късно идва автомобил от 4-о районно, ръководен от Мирослав, приятелят на Симона. И по-късно идва и самата Симона Радева. Тя е била цивилна и с персоналния си автомобил и стои там към 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си приказва с тях и по-късно си тръгва”, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР