Военен от пловдивско поделение и бременната му съпруга, която е

...
Военен от пловдивско поделение и бременната му съпруга, която е
Коментари Харесай

Лекарка от Окръжна болница в Пловдив е бременната каналджийка

Военен от пловдивско отделение и бременната му брачна половинка, която е лекарка, са били хванати в събота да транспортират 4 мигранти от сирийски генезис.

Военният - Райко Д. на 44 години, е бил задържан за 24 часа, а брачната половинка му - доктор И. П., откакто е било открито, че е бременна в 7 месец, е била освободена. Тя работи в Окръжна болница-Пловдив и няма изясненост за какво брачният партньор е рискувал да качи жена си дружно с бежанци.

Двамата живеят в близо до Пловдив село.

Арестът и инспекцията са осъществени от Военна полиция-Пловдив. Сирийците са били взети от Хасково и са пътували по посока София, оповестява БЛИЦ.

Случаят се поема от Военна прокуратура.

" Задържаната бременна жена, пренасяща мигранти, е позната на полицията. Преди това е арестувана да кара с опиати ", заяви междувременно министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той посочи, че днешният арест е разследване на разработка на Военна полиция, а арестуваните бременната жена и военния са следени от дълго време.

Демерджиев още веднъж насочи апел към идващия парламент да увеличи наказванията за каналджийство.

" Три текста в Наказателния кодекс да бъдат модифицирани по този начин, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава предварителна защита би помогнала ужасно доста. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там напъните ни се правят оценка високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме доста хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, да вземем за пример, където разполагат с доста повече запаси, само че там трафикът на хора пораства, а при нас понижава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР