Военен, обвинен за смъртта на пилота Валентин Терзиев, е назначен

...
Военен, обвинен за смъртта на пилота Валентин Терзиев, е назначен
Коментари Харесай

Вдовицата на загиналия край Шабла пилот: Военен, обвинен за смъртта му, е назначен на нова служба

Военен, упрекнат за гибелта на водача Валентин Терзиев, е назначен на нова работа, до момента в който тече следствието. Това заяви вдовицата на водача, който се разруши със самолета си край Шабла при огромно обучение през 2021 година.

Вчера стана ясно, че Военно-апелативният съд е наредил следствието да бъде обновено, откакто преди този момент военната прокуратура го приключи и не откри отговорни.

За гибелта на водача бяха упрекнати двама души - полк. Методи Орлов, виновен за стрелбите по време на учението, и полк. Юрий Луканов – заместник-началник на Щаба на Военновъздушни сили по интервенциите.

„ Въпреки позволените неточности в управлението Юрий Луканов е нараснал като служба, не като чин, за мен е необяснимо, необяснимо е и за хората, които ми подадоха информацията, все пак всички са възмутени “, сподели Димитрина Попова, брачна половинка на починалия водач.

От началото на 2023 полковник Луканов е назначен за пълководец на Базата за командване, ръководство и наблюдаване на Военновъздушните сили.

„ Вината се трансферира върху водача, той няма по какъв начин да се отбрани, по принцип не е редно да експортирам обстоятелства от следствието, само че това е безспорен факт след разчитането на черната кутия - водачът няма нито една неточност по време на целия полет “, съобщи дамата.

Вдовицата на Валентин Терзиев счита, че неналичието на задоволително часове летателна подготовка би трябвало да бъде разследвана като причина за нещастието.

„ Те въобще нямат полети, постоянно съм си мислила, че аз и синът ми имаме доста повече, в сравнение с те. Говоря като цивилен полети, само че полетът си е полет.
До момента прокуратурата повдига обвиняване единствено на две лица “, сподели още Попова, представена от БТВ.

Според вдовицата виновните за гибелта на Валентин Терзиев са доста повече.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР