Военен, обвинен за смъртта на пилота Валентин Терзиев, е назначен

...
Военен, обвинен за смъртта на пилота Валентин Терзиев, е назначен
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия майор Терзиев: Военен, обвинен за смъртта му, е назначен на нова служба

Военен, упрекнат за гибелта на водача Валентин Терзиев, е назначен на нова работа, до момента в който тече следствието. Това заяви вдовицата на водача, който се разруши със самолета си край Шабла при огромно обучение през 2021 година.
Прочетете още
Вчера стана ясно, че Военно-апелативният съд е наредил следствието да бъде обновено, откакто преди този момент военната прокуратурата го приключи и не откри отговорни.

За гибелта на водача бяха упрекнати двама души - полк. Методи Орлов, виновен за стрелбите по време на учението и полк. Юрий Луканов – заместник-началник на Щаба на Военновъздушни сили по интервенциите.

„ Въпреки позволените неточности в управлението Юрий Луканов е нараснал като служба, не като чин, за мен е необяснимо, необяснимо е и за хората, които ми подадоха информацията, все пак всички са възмутени “, сподели Димитрина Попова, брачна половинка на починалия водач.

От началото на 2023 полковник Луканов е назначен за пълководец на Базата за командване, ръководство и наблюдаване на Военновъздушните сили, написа БТВ. 

 

Снимка: БТВ
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР