Военен кореспондент на руската медия РИА Новости е бил убит,

...
Военен кореспондент на руската медия РИА Новости е бил убит,
Коментари Харесай

Руски журналисти попаднаха под обстрел край фронтовата линия в Украйна, един загина

Военен сътрудник на съветската медия РИА Новости е бил погубен, а трима публицисти са били ранени, при обстрел покрай фронтовата линия в Запорожска област в Украйна, оповестява съветското министерство на защитата, представено от международните организации.

Ростислав Журавлев е умрял от раните си по време на евакуацията му от мястото на обстрела, а положението на останалите публицисти е устойчиво, като им се оказва нужната здравна помощ, споделят от съветското министерство на защитата.
От ведомството завяват, че Украйна е нанесла артилерийски удар по публицистите, като е употребила касетъчни муниции.
Ройтерс не съумя да ревизира навреме информацията на министерството на защитата.

„ На 22 юли 2023 година, към 12:00 ч. на обяд, елементи на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нанесоха артилерийски удар по група публицисти от медиите „ Известия “ и РИА „ Новости “, които подготвяха материали за артилерийския обстрел с касетъчни муниции от ВСУ на обитаеми места в Запорожска област. В резултат на удара на ВСУ с касетъчни муниции четирима публицисти бяха ранени в друга степен “, се споделя в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция. После се разяснява за гибелта на единия от ранените.

Според РИА Новости обстрелът е бил покрай село Патихатки, в Запорожска област.

Назначеният от съветските управляващи регионален шеф Евгений Балитски също удостовери новината за гибелта на журналиста и изрече откровени съболезнования на фамилията и приятелите му.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР