Военен кораб на ВМС на САЩ е прихванал ракети и

...
Военен кораб на ВМС на САЩ е прихванал ракети и
Коментари Харесай

Военен кораб на САЩ прихвана ракети, изстреляни от Йемен „потенциално към Израел“

Военен транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати е прихванал ракети и дронове, изстреляни от Йемен от присъединеното към Иран придвижване Хути, американски чиновници споделят.

Говорител на Пентагона сподели, че ракетите са били изстреляни " евентуално към цели в Израел ".

USS Carney, унищожител с управляеми ракети, действаше в северната част на Червено море в четвъртък.

Вашингтон е нащрек за интензивност от страна на подкрепяния от Иран групи, до момента в който Израел продължава да нападна Хамас в Газа.

Бригадният военачалник на Пентагона Патрик Райдър сподели, че са свалени три крилати ракети за наземно нахлуване и няколко дрона.

Няма известия за ранени от случая и американски чиновник сподели, че военният транспортен съд не наподобява да е задачата.

" Не можем да кажем сигурно към какво са били ориентирани тези ракети и дронове, само че те бяха изстреляни от Йемен, насочвайки се на север по Червено море, евентуално към цели в Израел ”, сподели той пред кореспонденти.

Съединени американски щати изпратиха два самолетоносача, към 2000 морски пехотинци и помощни кораби в Близкия изток през последната седмица.

Бриг Райдър добави, че информацията за естеството на активността " към момента се обработва ".

" Нашият защитителен отговор беше подобен, какъвто бихме подхванали за всяка сходна опасност в района, където можем да го създадем против нашия личен състав и нашите сътрудници, " сподели той.

" Тази офанзива може да продължава, тъй че в случай че имаме повече информация за шерване, ще го създадем. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР