Водят се преговори с нови авиокомпании, чрез които от летище

...
Водят се преговори с нови авиокомпании, чрез които от летище
Коментари Харесай

Летище Пловдив преговаря с авиокомпании за нови дестинации - Общество

Водят се договаряния с нови самолетни компании, посредством които от летище Пловдив да се реализират полети до нови дестинации. На край са диалозите и за две линии с Турция. Това заяви във Велинград на среща на Фонда за развиване на летище Пловдив ръководителят на Съвета на шефовете на летището Дойчин Ангелов.

Срещата събра на едно място представители от няколко общини във Велинград с една цел – разширението на членовете, участващи във фонда.

" Целта на срещата е цялостната посока на развиване на Фонда. Представихме и презентация пред новите членове на дигитализацията на уеб страницата на Фонда и цялостната платформа, която дава огромна опция да популяризират всичко, с което разполагат като културни календари, събития, исторически места и всичко, което би могло да притегля гости в съответната община ", разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той показа, че дигитализацията на платформата дава опция на общините да имат доста добър взор над местата за навестяване и оптимизация на туристическия налог, който получават. Огромен плюс е и това, че посетителите, които идват с полети в Пловдив, биха могли да видят какво си заслужава да посетят в съответната община, а и съответната община се възползва от директните си изгоди, посредством по-голямо наблюдаване и събираемост на туристическия налог.

" Посоката, в която вървим, е разширението на Фонда, договаряния с нови самолетни компании, посредством които да се реализират полети до нови дестинации. На край са диалозите и за две линии до Турция ", съобщи Ангелов.
Той добави, че с екипа му се стремят оптимално да развият пътникопотока към летището и че към този момент има разменена връзка с изпълнителния шеф Красимир Пешев, за вероятно базиране на бизнес аероплан, който да дава такава услуга за българските консуматори. За миналите дванайсет години летище Пловдив е съумяло да сътвори първите постоянни полети от и до самото летище с Ryanair, както и с Wizz Air.

“В момента имаме най-вече работа за всички години от съществуването на летище Пловдив. Седмично то обработва 14 полета, като всичко това е с помощта на Фонда за развиване на летището. Събрахме се на тази среща, с цел да приобщим още общини към сдружението, с цел да станат членове, да могат да прегърнат концепцията и дружно ръка за ръка да развиваме удобна среда, икономическа и туристическа в южен и централен район ”, съобщи юрисконсултът на летището Михаил Богомилов.

Членове на Фонда към този миг са осем общини, като в управителния съвет са община Пловдив, община Родопи и община Чепеларе. На срещата във Велинград са участвали членове от община Асеновград, община Чирпан, община Златоград и община Мъглиж.

" Това е второто сходно събитие. Интерес се демонстрира и от доста други общини. Изчакваме Пазарджик и Велинград, като интензивно беседваме с Кърджали, Карлово и Стара Загора, с цел да могат да внесат и те решение в общински съвет ", показа ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

От сдружението са таргетирали и други общини, като на 29 септември следва гласоподаване за присъединяване на Община Велинград в сдружението.

От Фонда оповестиха, че има мощен подтик за развиването и приобщаването на нови общини в него, като за първи път от началото на основаването на Фонда за развиване на летище Пловдив, се следи толкоз огромно разширение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР