Водят ли се разговори с румънската страна за облекчаване процедурата

...
Водят ли се разговори с румънската страна за облекчаване процедурата
Коментари Харесай

Иван Иванов: Водят ли се разговори с румънската страна за облекчаване на пропуска на товарни автомобили през Дунав мост?

Водят ли се диалози с румънската страна за облекчение процедурата по пропускане на товарни коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост с оглед по-бързото прекосяване в Румъния и назад?
Този въпрос зададе националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов по време на парламентарен надзор.
Той посочи, че въпросът е подбуден от насъбраното от предходната година напрежение с покачвания трафик на товарни коли през Русе.
„ До огромна степен този трафик се дължи на бавното култивиране на товарни коли, преминаващи през Дунав мост и най-много на двойния надзор, който се реализира както от българска страна, по този начин и от румънска страна “, изясни Иванов.
„ Изградените буферни паркинги на територията на община Русе способстваха ли за понижаване на трафика през града на товарни коли, ориентирани към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост? “, попита още депутатът.
В резюме на отговора на министъра на вътрешните работи, Иван Иванов изрази удовлетворение, че са възобновени диалозите с румънската страна и че буферните паркинги облекчават трафика през града, като акцентира, че главният въпрос е диалозите с Румъния да доближат до сполучлив край.
„ Разбира се, панацеята на този проблем е влизането на България в Шенген, което се надявам да се случи, както беше дадено от министър-председателя, в края на годината “, сподели в умозаключение Иванов, който даде обещание да продължи да следи тематиката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР