Водоснабдяване от яз. Искър може да реши проблема за перничани

...
Водоснабдяване от яз. Искър може да реши проблема за перничани
Коментари Харесай

Кметът на Перник поиска снабдяване с вода от язовир „Искър“

„ Водоснабдяване от бент. „ Искър ” може да реши казуса за перничани в дълготраен проект. Обемът му е 25 пъти по-голям от „ Студена ” – капка в морето ще бъде присъединение на град с мащабите на Перник. Всичко е допустимо, когато има воля от страна на страната и институциите ”. Това предложи в ефира на bTV кметът на Перник Станислав Владимиров. Повод за изявлението му беше продължаващата водна рецесия в града.

Владимиров насочи остра рецензия към Министерството на районното развиване и благоустройството поради водния режим и той упрекна ведомството в безучастие и липса на действителни оферти за разрешаване на проблема. По думите му, след работна среща във вторник с районния министър Петя Аврамова станало ясно, че градът би трябвало да премине на по-строг воден режим. В миньорския град ще има вода по шест часа дневно (от 16 ч. до 22 ч.), а не както до в този момент по 10 часа. В регионалните села водоснабдяване ще има през ден.

„ За един месец не се извършва нищо от това, което Министерство на регионалното развитие пое като задължения – не бяха направени спешни групи, които да спрат безбройните течове. Няма нови водохващания, нови водоизточници и разновидности за спомагателна вода към бент. „ Студена ”. Единствената воля за решение на казуса е от страна на премиера и при никой различен надолу по веригата “, уточни Владимиров и изрази вяра прокуратурата да открие кой е виновен за създалата се обстановка.

По данни на районната екоинспекция за момента водата в Перник е годна за пиянство. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР