Водоснабдяване и канализация (ВиК) в Шумен ще изпълни планов ремонт

...
Водоснабдяване и канализация (ВиК) в Шумен ще изпълни планов ремонт
Коментари Харесай

Шумен остава без вода за ден заради планов ремонт

„ Водоснабдяване и канализация " (ВиК) в Шумен ще извърши планов ремонт на довеждащия тръбопровод към Шумен. Водоподаването към потребителите ще бъде спряно в 8:00 ч. на 6 април, осведомят от сдружението.

Заради появили се голям брой проблематични сектори и повишена загуба на вода ВиК – Шумен извършва действия, които обгръщат поправки на основни ВиК-съоръжения на довеждащия тръбопровод, обслужван от сдружението, изясняват аргументите от управлението. 

За осъществяване на работите, оборудването ще бъде спряно от Ревизионна шахта „ Велики Преслав “ в 6:00 часа на 6 април и ще стартира поетапното прекъсване на водата, постъпваща от него. Около 6:30 ч. ще бъдат спрени помпените елементи на Помпена станция 1300. Водоемите към Шумен, кв. „ Макак ", село Панайот Волов и село Белокопитово ще бъдат напълнени до оптимален размер, заради което се чака прекъсването на водата към потребителите да стартира от 8:00 ч. сутринта.

Направена е организация за оптимално осъществяване на другите ремонтни действия, допълват от сдружението. Шест спешни бригади ще работят на най-компрометираните проблематични сектори на довеждащия тръбопровод - ф900, стомана и помпена станция (ПС) 1300. В непосредственост до село Миланово ще работят две бригади на шахта 62 и 64. В сектора от ПС 1300 до село Хан Крум ще работят три бригади. За ремонтните действия на ПС 1300 се планува да работи една бригада.

Поетапното пълнене с вода на довеждащия тръбопровод ще стартира след привършване на всички планувани действия, ще бъдат включени помпените елементи на ПС 1300. От там ще стартира пълненето на напорен водоем 13 хиляди м3, намиращ се в кв. „ Дивдядово " и по-късно – поетапно включване на ПС, обслужващи Шумен. 

Планирано е дейностите да завършат до края на деня.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР