Водородните автомобили имат съществени предимства, най-вече зареждането(снимка: BMW) Автомобилните гиганти BMW

...
Коментари Харесай

BMW и Toyota преговарят за съвместно производство на водородни коли


Водородните коли имат основни преимущества, най-много зареждането
(снимка: BMW)

Автомобилните колоси BMW и Toyota могат да стартират взаимно произвеждане на транспортни средства с водородно гориво, а първите продажби се чакат през 2025 година, заяви ръководителят на комерсиалния отдел на баварската компания Питер Нота в изявление за Nikkei.

BMW и Toyota образуваха съюз за създаване на екологични транспортни средства още през 2013 година и възнамеряваха да работят по взаимен план най-малко до 2020 година Транспортната технология, задвижвана с водород, е изключително подобаваща за огромните SUV коли, споделя Нота. BMW към този момент има в своя боеприпас концепцията iX5 Hydrogen, която ще влезе в лимитирано произвеждане по-късно тази година.
още по темата
Днес електрическите коли са най-популярната опция на класическите транспортни средства с мотори с вътрешно горене, само че Нота акцентира някои мощни причини в интерес на колите, задвижвани с водород. Най-важното от тях е, несъмнено, зареждането, което при електрическите автомобили може да отнеме много дълго време, до момента в който при водородните коли е единствено няколко минути.

Освен това, актуалният дефицит на съставни елементи е засегнал сегмента на водородния превоз в доста по-малка степен, в сравнение с електрическите транспортни средства. BMW не желае да влага единствено в една технология, прибавя топ мениджърът.

Развитието на електрическите транспортни средства в Бавария обаче ще се форсира. Те към този момент имат забележителен дял от продажбите на BMW и ще доближат границата от 50% „ година или две ” преди крайния период – 2030 година А това ще засегне и други марки в групата – в това число Mini и Rolls-Royce.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР