Водородът ще бъде водещ елемент в стратегията за интеграция на

...
Водородът ще бъде водещ елемент в стратегията за интеграция на
Коментари Харесай

Водородът - водещият елемент в интеграцията на европейските енергийни системи

Водородът ще бъде водещ детайл в тактиката за интеграция на енергийната система, която Европейската комисия ще показа през юни, сподели европейският комисар по енергетиката в комисията на Европейски Съюз Кадри Симсън.

Свързвайки обичайно отделените браншове на енергийната система - като електричество и газ, Европейската комисия се надява да сътвори синергия, която ще разреши консолидираното на повече възобновими енергийни източници и декарбонизирането на индустриалните браншове, които сега изостават в това отношение, написа Euractiv.

Целта е да се сътвори по-ефективна енергийна система като цяло и да може да се употребява непотребна възобновима електрическа енергия за произвеждане на водород, който може да се съхранява за по-късна приложимост. Електрификацията, нисковъглеродните газове, дигитализацията и съхранението играят основна роля за допълнението на енергийната картина.

„ Интеграцията на енергийната система е да свържем изчезналите ѝ връзки “, изясни Симсън. Използвайки повече електрическа сила в браншове, които понастоящем към момента са мощно подвластни от изкопаемите горива, Европа би могла да " усили потреблението на възобновими енергийни източници ", изясни тя.

Интеграцията на енергийните системи ще изисква по-гъвкава система за зареждане, предпазване и цифровизация, съобщи комисарят. А нисковъглеродните горива като водорода биха могли да обезпечат значителното парче от пъзела, изчезнало в енергийната система на Европейски Съюз.

„ Водородът може да работи като стимулиращо средство, изключително за мъчно разграждащите се излъчвания при браншове като тежката индустрия и превоз “.

Възобновяеми и нисковъглеродни газове

Водородът през днешния ден съставлява по-малко от 1% от европейската енергийна система, само че Европейската комисия счита, че би могла да отприщи нова вълна от декарбонизация в труднодостъпните браншове на стопанската система.

Докато природозащитниците избират по този начин наречения „ зелен ” водород, създаден от възобновима електрическа енергия, водородът с ниско наличие на въглерод може да се създава и от природен газ, когато се употребява в композиция с технологията за хващане и предпазване (CCS) на излъчвания подземен.

„ Европа е в добра позиция да се възползва от CCS с помощта на индустриалните клъстери, обширната тръбопроводна инфраструктура и капацитета за предпазване на водорода в геоложки обекти “, споделят от Международната организация на производителите на петрол и газ (IOGP).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР