Водородът, най-лекият и най-разпространеният елемент във Вселената, се обособи в

...
Водородът, най-лекият и най-разпространеният елемент във Вселената, се обособи в
Коментари Харесай

Водородът като възможност за инвестиции

Водородът, най-лекият и най-разпространеният детайл във Вселената, се обособи в последните години, като основен детайл за декарбонизацията на човешката активност и за реализиране на задачите за стопанска система с нулеви чисти нездравословни излъчвания до 2050 година Неговите свойства му разрешават да служи и като решение за предпазване на възобновима сила (един от основните въпроси за опазването на околната среда). Това, което е най-важно, зеленият водород е понастоящем единственото работещо решение да се понижат нездравословните излъчвания в основни браншове като превоза и тежката промишленост да вземем за пример.

Нека разгледаме, кои са характерностите, които вършат водорода толкоз прелъстителен:

-    Има чисто горене, при което се отделят единствено водни пари
-    Един кг водород отделя три пъти повече сила от един кг нефт
-    той е отличен проводник на сила
-    той е дейно средство за предпазване на сила

Всички условия са налице с цел да може водородът най-сетне да бъде употребен на необятна основа. Все повече държавни управления поддържат водородните технологии, като и частните планове основани на тези технологии бележат незабравим растеж по света.

Например Европейският съюз си е сложил за цел да бъде водач в производството и потреблението на зелен водород и да го интегрира в своята енергийна система (като създаде 10 милиона тона зелен водород). Азия е даже малко по-напред, като там към този момент се извършват планове в комерсиална фаза. Япония, да вземем за пример, показа първата атомна кола за всеобщия пазар през 2008 година, като в този момент там има повече от 5000 автомобила с водородни горивни кафези (целта е за 200 000 такива коли до 2025 г.). Също по този начин, с цел да отговори на голямото търсене на сила, компанията Toshiba откри през 2020 година звено за произвеждане на зелен водород, захранвано от възобновими източници. Има и други сходни образци. В края на 2021 година, в Германия проработи първата в света фабрика за произвеждане на въглеродно-неутрален керосин. Във Франция, отново през 2021 година, държавните железници направиха поръчка за двурежимни водородни електрически влакове.

Чрез вложения във водородните технологии може да създадем забележителен положителен принос за запазване на околната среда, като по едно и също време с това се възползваме от капацитета за техния напредък. Фондът на Амунди CPR Invest- Hygdrogen предлага положителни такива благоприятни условия, тъй като влага във всички браншове, които през днешния ден или на следващия ден биха оформили водородната промишленост. По-конкретно фондът проучва всички компании с патенти, всички компании с бизнес модели обърнати към водорода, всички световни водородни планове, в това число всички тези компании в бранша, които биха станали обществени посредством IPO.

Очаква се във водородните технологии да бъдат направени 11 трилиона $ вложения, които да понижат енергийните потребности със 17% и да основат над 30 милиона работни места. Същевременно в света съществува съгласие и (политически) ангажимент по тематиката „ зелен “ водород.

*Зелен водород – за неговото извличане се употребява сила от възобновими енергоизточници, за разлика от „ сивия “ водород за който се употребява сила от стандартни източници.

Предупреждение за риск:

Маркетингова връзка. Предишните резултати от активността на Фондовете нямат по нужда връзка с бъдещите резултати от тази активност. Стойността на вложенията и приходът от тях могат да се покачат, само че и намалят, без гаранция за облага и при съществуването на риска за вложителите да не си възстановят цялостния размер на вложените от тях средства. Инвестициите във Фондовете не са покрити от гаранционен фонд, или от различен тип гаранция. Целевият пазар на продуктите може да не подхожда на целевия пазара на клиента и клиента може да е отвън целевия пазар, или в несъответствуващ целеви пазар.

Внимание: Съдържащата се тук информация не е съвет за покупко-продажби с финансови принадлежности. Счита се, че всеки вложител взима самичък решението си да влага, или да прави други покупко-продажби с Дялове/Акции на Фондовете.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР