Водопроводът за минерална вода от Беденски бани, който аварираше на

...
Водопроводът за минерална вода от Беденски бани, който аварираше на
Коментари Харесай

След ремонта: В Девин отново потече топла вода от Беденски бани

Водопроводът за минерална вода от Беденски бани, който аварираше на няколко пъти през последния месец, е към този момент ремонтиран и от началото на тази седмица топлата вода още веднъж доближава до Девин в цялостния си дебит, заяви кметът Красимир Даскалов.
Припомняме, че помпите на оборудването аварираха три пъти тъкмо преди уикендите след нерегламентираните похищения по крановете.
За да няма нови нападения върху трасето, от управата на курортния град ще инсталират видеонаблюдение, а към този момент има и физическа защита.
" В момента помпите са заменени, тръбопроводът е профилактиран и водата идва в Девин с температура от към 54 градуса и с дебит сред 8,5 до 9 литра в секунда ", съобщи кметът.
Водопроводът беше напълно възобновен с целеви средства на стойност 2,5 млн. лв., отпуснати от държавното управление. Тъй като обектът е извънредно значим за града, при откриването му на 16 септември пристигна министър председателят Бойко Борисов дружно със строителния министър Николай Нанков.
За некачествено осъществяване въобще не може да се приказва съгласно Велин Колев - началник на компанията „ Аквагруп план “, която осъществя плана.
От месец работи с цялостен потенциал и общинската баня до извора на Беденски бани. Тя пък бе спряна поради рекомендация на РЗИ да се инсталира цистерна, посредством която да се пречиства водата в банята три пъти дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР