Водопроводът е на 70% изпълнен, а канализацията - на 60%.

...
Водопроводът е на 70% изпълнен, а канализацията - на 60%.
Коментари Харесай

Изпълнителят: Ще довършим водният проект в Смолян година по-рано  

Водопроводът е на 70% изпълнен, а канализацията - на 60%. Нашите планове са до Коледа да приключим. По принцип срокът ни е до идната Коледа. Затова може би сътворяваме дискомфорт, тъй като сме повече групи, с цел да може по-бързо да излезем, съобщи през днешния ден пред публицисти Васил Ангелов – представител на ДЗЗД „ Пашмакли “. Консорциумът извършва частта по Червен Фидик от водния план и е обединяване сред компаниите „ Автомагистрали Хемус “ АД, „ Автомагистрали – Черно море “ и „ Променергомонтаж “ АД.
Той изясни, че са поканили публицистите на улица „ Надежда “ в Смолян, тъй като тя е първата изцяло възобновена след изкопните работи. „ За да видите, че се случват и хубави неща. Не единствено с тази улица се хвалим. Надявам се, че ще се хвалим с всички други “, добави той.

„ Имаме подаден график за асфалтиране. Той по принцип е за 9-ти юли, само че сме почнали близо 2 месеца по-рано и имаме към този момент подготвени сектори. Тръгнахме на първо време по републиканската мрежа, тъй като те са най-спешни. Има някакъв стадий на подготовка. В Устово сътрудниците също асфалтират. Времето е неприятно, дъждовно. Тази седмица малко забавихме нещата и от на следващия ден отново стартира подаването на асфалт. Смятаме, че в близко време ще стигнем до ул. " Кольо Фичето ". Сега на дневен ред са " Коста Аврамиков ", която също е много дълга. По нея от много време не минават рейсове, по-късно „ Хан Аспарух “. Надяваме се от 10-ти юни всяка седмица да имаме по една улица подготвена “, добави Ангелов.
По думите му за ул. " Братан Шукеров " казусът идва от там, че съблюдават плана. За улица „ Оборище “ в една част ще възвръщат стъпалата, след това ще продължат нагоре. „ За тази улица мина инспекция и от прокуратурата. Становището е, че се извършва по този начин, както е по план “, посочи той.
„ По подробност някъде е обещано единствено траншеята да се асфалтира. Разбирам ги всички, че желаят изцяло асфалтиране на улицата, само че това няма по какъв начин да се получи. Ние изпълняваме воден план, а не асфалтиране. По план тук-там имаме асфалтиране единствено на траншеята. Знаете доста добре, че има някои улици, които са с много изхабен асфалт. Трябва да си гоним плана. На места имаме и изцяло асфалтиране, където разкопаваме над 50% от улицата. На други – единствено траншеята. Аз не споделям, че планът е неверен - по този начин е заложен, утвърден е и ние сме длъжни да го изпълняваме, както е предоставен “, сподели още Ангелов.
Той разясни, че имат график, предаден във " ВиК ", само че гледат да го изпреварват.
„ Не може да се съобразяваме с дати и график, по който сме дáли, че влизаме в асфалтиране на 9-ти юли. Всичко се случва - дали времето, дáли с някаква машина нещо ще се счупи и за това не се наемам с съответни дати. Дáли сме график, който изпреварваме с близо два месеца. Колегите ме увериха, че след 14 дни улица " Васил Райдовски " ще бъде пусната и оптимално бързо ще се възвърне, ще бъде положен и асфалт по нея. Там асфалтирането няма да е единствено кръпка. С малко самообладание би трябвало да се въоръжат хората “, приканиха изпълнителите.       
На въпрос за какво затварят изцяло улици, Ангелов отговори, че е за да не се затруднява строителството.
„ Защото да работиш и да минава целият трафик около вас, по никакъв начин не е добре. Всеки гледа неговото стеснение, а неудобството на строителя никой не го гледа - че той се преценява с всеки, което е малко в наш минус, само че няма по какъв начин “, уточни той.
По време на брифинга пристигна живущ на улица „ Надежда “, с цел да изкаже признателност и на изпълнителите, и на подизпълнителите, защото за доста малко време била свършена работата.

„ Много ни е стръмен секторът, както виждате, и не можехме да си употребяваме колите. Възстановиха я в доста малко време. Надолу има към 15 къщи “, сподели индивидът.
Припомняме, че по договорните условия на Червен Фидик възлагането е на стойност 22 500 741 лева без Данък добавена стойност. За тази част от втория воден цикъл има капиталов план във фаза „ работен план “. По нея е планувано създаване на 2,7 км нова водопроводна мрежа и 8,5 км нова канализация. На реорганизация пък подлежат 5.5 км тръбопровод и 9 км канализация.
Другата част от водния план ще се извършва по договорните условия на Жълт Фидик – за проектирае, строителство и авторски контрол. Поръчката е разграничена на две обособени позиции.
Консорциум „ Смоляни – Конструкт “ завоюва първата от тях - за реорганизация и доизграждане на вътрешната ВиК-мрежа в Смолян, за която има направен абстрактен план. Офертата на обединяването с участници „ Райкомерс Конструкшън “ ЕАД и „ АР СИ Дизайн “ ЕООД  е 37 547 280 лева с Данък добавена стойност.  
Втората позиция  е за „ Инженеринг – планиране, строителство и авторски контрол на обект „ Реконструкция на основен градски сборен колектор “. Тя е извоювана от компания „ ИСА 2000 “ ЕООД на Юлиян Инджов с оферта от  18 036 000 с Данък добавена стойност.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР